Η Ευρώπη θα πρέπει να βρει άλλη πηγή τροφοδοσίας, ικανή να υποκαταστήσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Η Ευρώπη θα πρέπει να βρει άλλη πηγή τροφοδοσίας, ικανή να υποκαταστήσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Μήνυμα Κατάρ προς ΕΕ, αναντικατάστατο το ρωσικό αέριο!

1.579 επισκέψεις στο άρθρο

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, με αφορμή τις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις, αλλά το Κατάρ της στέλνει μήνυμα, σχετικά με την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας φυσικού αερίου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα επάρκειας, σε περίπτωση που οι ρωσο-ουκρανικές σχέσεις χειροτερέψουν, όμως το Κατάρ, μέσω του υπουργού Ενέργειας της χώρας, στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Κοινοποίησέ το »

Κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο!

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Σαντ αλ-Καάμπι, δήλωσε, σχετικά με την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ό,τι ούτε το Κατάρ, ούτε κάποια άλλη χώρα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τις ρωσικές εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη με LNG, σε περίπτωση διακοπής τους ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Μόλις στο 10%-15% η κάλυψη του Κατάρ προς την Ευρώπη!

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Σαντ αλ-Καάμπι, υπογράμμισε ό,τι οι περισσότερες ποσότητες που εξάγει το Κατάρ είναι δεσμευμένες με μακροπρόθεσμα συμβόλαια -κυρίως προς πελάτες στην Ασία- και οι ποσότητες που μπορούν να ανακατευθυνθούν προς την Ευρώπη μπορούν να ανέλθουν μόλις σε ένα 10%-15%.

Υπενθυμίζεται ό,τι οι εξαγωγές αερίου του Κατάρ έχουν σημειώσει πτώση το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς έχει διακοπεί η λειτουργία σε δύο γραμμές παραγωγής.

Το σαφές μήνυμα του Κατάρ δείχνει ό,τι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει άλλη πηγή τροφοδοσίας, ικανή να υποκαταστήσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, όπως αποδεικνύεται και η ενεργειακή κρίση θα έχει αρκετά ακόμα επεισόδια για τους καταναλωτές και η Ευρώπη θα πρέπει να βρει απαντήσεις, στα ερωτήματα που η ίδια θέτει (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »