Πέφτει η τιμή του πετρελαίου. Θα πέσει και η τιμή του πετρελαίου κίνησης/θέρμανσης, αλλά και η βενζίνη;

Πέφτει η τιμή του πετρελαίου. Θα πέσει και η τιμή του πετρελαίου κίνησης/θέρμανσης, αλλά και η βενζίνη;

Κάτω από τα 90 δολάρια το πετρέλαιο! Θα «πέσει» όμως και η βενζίνη;

1.210 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Στα 88 δολάρια η τιμή του πετρελαίου Brent για πρώτη φορά μετά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στα 82,7 δολάρια το αμερικανικό αργό, στο χαμηλότερο σημείο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πτώση σημειώνουν από χθες τα συμβόλαια πετρελαίου μελλοντικής εκπλήρωσης. Σήμερα το πρωί η τιμή για το αργό Brent κυμάνθηκε στα 88 δολάρια/βαρέλι παραμένοντας κάτω από τα 90 δολάρια για πρώτη φορά από τις 8 Φεβρουαρίου του 2022. Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό αργό WTI διαμορφώθηκε στα 82,7 δολάρια/βαρέλι, η χαμηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σύμφωνα με τον Phil Flynn, αναλυτή της Price Futures Group, «αυτή τη στιγμή η αγορά βασίζει τις ανησυχίες της στο τι θα συμβεί λόγω των απότομα υψηλότερων τιμών ενέργειας στην Ευρώπη, της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Ευρώπη και της αύξησης των επιτοκίων».

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα είναι θετική, αλλά μένει να δούμε το αν θα υποχωρήσει και η τιμή στα καύσιμα, η οποία προβληματίζει τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην Ευρώπη. Το κρίσιμο ερώτημα λοιπόν είναι: Θα πέσει η τιμή του πετρελαίου κίνησης/θέρμανσης, αλλά και η βενζίνη; Για να δούμε…

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »