Καθαριστές Αέρα Daikin: αποτελεσματικοί απέναντι στον κορωνοϊό σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ

1.365 επισκέψεις στο άρθρο

Το περίφημο γαλλικό Institut Pasteur de Lille, μετά από τις δοκιμές που διεξήγαγε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σειρά συσκευών Καθαρισμού Αέρα της Daikin εξουδετερώνει περισσότερο από το 99,98% του ανθρώπινου κορωνοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά*!

    Kοινοποίησε το »

  • Σύμφωνα με τις δοκιμές που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια του InstitutPasteurdeLille,οι Καθαριστές Αέρα της Daikin εξουδετερώνουν περισσότερο από το 99,98% του ανθρώπινου κορωνοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά. Ο ιός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία του COVID-19.
  • Οι μονάδες αξιολογήθηκαν επίσης ως 99,93% αποτελεσματικές έναντι του ιού Η1Ν1 σε 2,5 λεπτά. Ο Η1Ν1 είναι ο ιός που προκαλεί την κοινή γρίπη.
  • Αυτό σημαίνει ότι οι Καθαριστές Αέρα της Daikin αποτελούν ένα επιπλέον μέτρο καταπολέμησης των αναπνευστικών νόσων. Η συμπαγής plug-and-play συσκευή καθαρισμού του αέρα μπορεί να συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης των αναπνευστικών ιών.
  • Αυτή η αναγνώριση αποτελεί ορόσημο για τα σχέδια της Daikin που στοχεύει να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα των συσκευών Καθαρισμού Αέρα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Δοκιμασμένη αποτελεσματικότητα έναντι του κορωνοϊού

Ως ειδικός στη διαχείριση της ποιότητας του αέρα, η Daikin θεωρεί ότι αποστολή της είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις, ενώ διαθέτει συσκευές Καθαρισμού Αέρα εδώ και περισσότερα από 45 χρόνια. Οι Καθαριστές Αέρα και η πατενταρισμένη τεχνολογία καθαρισμού του αέρα της Daikin, η οποία εφαρμόζεται και σε άλλον εξοπλισμό της εταιρίας, έχουν αποδείξει εδώ και καιρό την αποτελεσματικότητά τους έναντι της ρύπανσης του αέρα, της εποχιακής γύρης και των ιών.

Προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας της, η Daikin Europe N.V. ανέθεσε στο Institut Pasteur de Lille την δοκιμή των συσκευών Καθαρισμού Αέρα της εταιρίας. Έχει αποδειχθεί πλέον επίσημα ότι τα μοντέλα της Daikin, εξουδετερώνουν περισσότερο από το 99,98% του ανθρώπινου κορωναϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά!

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποτελούν μία σημαντική επιτυχία για την Daikin.

Το Institut Pasteurde Lille εκτέλεσε τη δοκιμή με τον ιό HCoV-229E, ένας κορωνοϊός που έχει στενή συγγένεια με τον SARS-CoV-2. Για λόγους ασφαλείας, δεν χρησιμοποιήθηκε ο ιός SARS-CoV-2. Το γεγονός ότι και οι δύο ιοί ανήκουν στην ίδια οικογένεια αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι οι Καθαριστές Αέρα της Daikin αποτελούν σημαντικά όπλα για τη μείωση της μετάδοσης του ιού και βοηθούν στην καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19.

Η αποτελεσματικότητα των Καθαριστών Αέρα της Daikin οφείλεται στο φίλτρο HEPA υψηλής ηλεκτροστατικής απόδοσης, το οποίο παγιδεύει τον ιό και στην εξουδετέρωση του ιού με την έκθεσή του στην πατενταρισμένη τεχνολογία Flash Streamer της Daikin.

Επιπρόσθετα, το Ινστιτούτο έχει δοκιμάσει τους Καθαριστές Αέρα σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητά τους έναντι του H1N1, του ιού που προκαλεί την εποχιακή γρίπη. Υπό τις ίδιες συνθήκες δοκιμής, το Institut Pasteur de Lille, μετά από μελέτη που διεξήγαγε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Καθαριστές Αέρα της Daikin εξουδετερώνουν περισσότερο από το 99,93% του ιού H1N1 σε 2,5 λεπτά. Αυτό αποδεικνύει πως οι εν λόγω μονάδες είναι και πολύ αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της γρίπης.

Ο καθαρισμός του αέρα και ο εξαερισμός είναι βασικής σημασίας για την εξασφάλιση υγιούς εσωτερικού περιβάλλοντος

Οι συσκευές Καθαρισμού Αέρα της Daikin καθαρίζουν τον αέρα των εσωτερικών χώρων, κυκλοφορώντας τον αέρα μέσα από τη μονάδα ο οποίος περνάει μέσα από πολλά φίλτρα και τεχνολογίες καθαρισμού. Συνήθως, οι μονάδες χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον κατοικίας, μικρά γραφεία, καταστήματα λιανικής, σχολικές αίθουσες και χώρους αναμονής ιατρείων. Η ροή του αέρα μιας συσκευής Καθαρισμού Αέρα της Daikinείναι περίπου 330 m³/ώρα, που σημαίνει ότι ο όγκος του αέρα σε ένα συνηθισμένο χώρο ρέει μέσω της μονάδας πολλές φορές την ώρα.

Ο Olivier Luminati, Υπεύθυνος Έργων Εξαερισμού και Συσκευών Καθαρισμού του Αέρα, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με το Institut Pasteur de Lille στα πλαίσια του έργου δοκιμών της Daikin, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της δοκιμής αποτελούν σημαντική είδηση για την κοινωνία.  Τώρα που όλοι προετοιμάζονται για την επιστροφή στο γραφείο και την κανονική ζωή, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σχετικές συνθήκες με ασφαλέστερο τρόπο. Η δέσμευση της Daikin για υγιές εσωτερικό περιβάλλον είχε ως αποτέλεσμα μια μεγάλη σειρά από προϊόντα φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα. Χρησιμοποιούμε αυτές τις τεχνολογίες στις λύσεις κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού της εταιρίας μας, τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα κτήρια.  Βασικά, μπορούμε να βοηθήσουμε οποιονδήποτε έχει ανάγκη για καθαρό και ανανεωμένο εσωτερικό αέρα να βρει τη σωστή λύση».



«Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα επηρεάζει σημαντικά την απόδοση και την ευημερία των ανθρώπων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα, όπως τα σωματίδια ΡΜ2,5, τα αλλεργιογόνα, η υγρασία και άλλα. Η Daikin αναγνώρισε αυτή την πρόκληση πριν από πολλά χρόνια και λάνσαρε την πρώτη συσκευή καθαρισμού του αέρα στην Ιαπωνία το 1975. Ο κ. Αντώνης Δήμου, Γενικός Διευθυντής της δραστηριότητος Καθαρισμού Αέρα της Daikin στην περιφέρεια ΕΜΕΑ, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα των δοκιμών του Institut Pasteur de Lille αποτελούν επανάσταση τόσο για εμάς όσο και για την κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι η Daikin μπορεί να γίνει εταιρία αναφοράς για την διαχείριση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στην περιφέρεια ΕΜΕΑ».

* Λεπτομερή αποτελέσματα δοκιμών ανά τύπο συσκευής Καθαρισμού Αέρα της Daikin:

«Η συσκευή MCK55WVM της Daikin (εμπορική ονομασία MCK55W), που δοκιμάστηκε από το Institut Pasteur de Lille, αφαιρεί το 99.996 % του ανθρώπινου κορωνοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά όταν λειτουργεί σε ταχύτητα «turbo» και σε εργαστηριακές συνθήκες (αεροστεγής θάλαμος με εσωτερικό όγκο 0,47 m³, χωρίς ανανέωση του αέρα). Ο ανθρώπινος κορωνοϊός HCoV-229E διαφέρει από τον ιό που ευθύνεται για τον COVID-19, SARS-CoV-2, αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια κορωναϊών».

 

«Η συσκευή MC55WVM (εμπορικές ονομασίες MC55W/VB), που δοκιμάστηκε από το Institut Pasteur de Lille, αφαιρεί το 99.98 % του ανθρώπινου κορωνοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά όταν λειτουργεί σε ταχύτητα «turbo» και σε εργαστηριακές συνθήκες (αεροστεγής θάλαμος με εσωτερικό όγκο 1,4 m³, χωρίς ανανέωση του αέρα). Ο ανθρώπινος κορωνοϊός HCoV-229E διαφέρει από τον ιό που ευθύνεται για τον COVID-19, SARS-CoV-2, αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια κορωνοϊών».

 

«Η συσκευή MCK55WVM της Daikin (εμπορική ονομασία MCK55W), που δοκιμάστηκε από το Institut Pasteur de Lille, αφαιρεί το 99.986 % του ιού της γρίπης Α, υποτύπος H1N1, σε 2,5 λεπτά όταν λειτουργεί σε ταχύτητα «turbo» και σε εργαστηριακές συνθήκες (αεροστεγής θάλαμος με εσωτερικό όγκο 0,47 m³, χωρίς ανανέωση του αέρα)».

 

«Η συσκευή MC55WVM της Daikin (εμπορικές ονομασίες MC55W/VB), που δοκιμάστηκε από το Institut Pasteur de Lille, αφαιρεί το 99.93 % του ιού της γρίπης Α, υποτύπος H1N1, σε 2,5 λεπτά όταν λειτουργεί σε ταχύτητα «turbo» και σε εργαστηριακές συνθήκες (αεροστεγής θάλαμος με εσωτερικό όγκο 0,47 m³, χωρίς ανανέωση του αέρα)».

 

Kοινοποίησε το »