Οι ΗΠΑ συζητούν με τους συμμάχους τους για τον καθορισμό μιας «οροφής» στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ συζητούν με τους συμμάχους τους για τον καθορισμό μιας «οροφής» στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

ΗΠΑ: Και με 60 δολάρια/βαρέλι πετρελαίου η Ρωσία βγάζει κέρδος

1.109 επισκέψεις στο άρθρο

Μία ανώτατη τιμή (πλαφόν) στα 60 δολάρια ανά βαρέλι θα ήταν ικανοποιητική για τη Ρωσία, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Γέλεν, σε εκδήλωση για τις ετήσιες συνόδους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας υποστήριξε ότι η Ρωσία επιθυμούσε να παράγει και να πουλάει πετρέλαιο στο επίπεδο των 60 δολαρίων το βαρέλι πριν από 5-7 χρόνια.

Kοινοποίησέ το »

Σύμφωνα με την ίδια, μία τέτοια εξέλιξη, δηλαδή η επιβολή πλαφόν στην τιμή των ρωσικών πετρελαϊκών εξαγωγών στο επίπεδο των 60 δολαρίων/βαρέλι θα αρκούσε πιθανώς για τη μείωση των εσόδων της Μόσχας από την ενέργεια, ενώ θα επέτρεπε και την κερδοφόρα παραγωγή πετρελαίου. «Έτσι, μία τιμή σε αυτό το επίπεδο τιμών θα ήταν ικανοποιητική, ώστε η Ρωσία να νιώθει ότι μπορεί να παράγει και να πουλάει πετρέλαιο με κέρδος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η χώρα της συζητά ακόμα με τους συμμάχους της για τον καθορισμό μιας «οροφής» στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, μέσω μηχανισμού που θα ενεργοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου.
 

Kοινοποίησέ το »