Η Ρωσία εκτιμά τη στάσης της Ιταλίας για το ουκρανικό και είναι έτοιμη να τη συνδράμει με αυξημένες ποσότητες φυσικού αερίου.

Η Ρωσία εκτιμά τη στάσης της Ιταλίας για το ουκρανικό και είναι έτοιμη να τη συνδράμει με αυξημένες ποσότητες φυσικού αερίου.

Η «μετριοπαθής» στάση της Ιταλίας φέρνει άφθονο ρωσικό φυσικό αέριο!

1.671 επισκέψεις στο άρθρο

Η Ρωσία, εκτιμώντας τη «μετριοπαθή στάση» της Ιταλίας, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου, αν αυτό χρειαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία, Σεργκέι Ραζόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνδράμει τη Ρώμη με αυξημένες προμήθειες φυσικού αερίου, καθώς εκτιμά τη «μετριοπαθή στάση» της, σχετικά με τις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.

Κοινοποίησέ το »

Η Ρωσία θα τιμήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για το φυσικό αέριο!

Ο κ. Ραζόφ, επεσήμανε από το Μιλάνο και από ένα ρωσο-ιταλικό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο παρευρέθη πως «σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο η Ρωσία σέβεται τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον ποσότητες αν χρειαστούν».

Την ίδια στιγμή, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, για επίσκεψη στη Μόσχα, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του euractiv.gr. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο Ιταλός πρωθυπουργός, είναι ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν έχουν επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα σε ένδειξη υποστήριξης από τότε που σήμανε ο συναγερμός για μια πιθανή σύγκρουση.

Συνάντηση το συντομότερο δυνατό, λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ!

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα, δήλωσε ό,τι η Ιταλία αποδέχεται τη ρωσική πρόσκληση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ό,τι «Θα συντονίσουμε τις ημερομηνίες για μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν»!

Κοινοποίησέ το »