Συνεργασία Σερβίας και Ουγγαρίας για την κατασκευή αγωγού που θα προμηθεύει τη γειτονική χώρα με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο.

Συνεργασία Σερβίας και Ουγγαρίας για την κατασκευή αγωγού που θα προμηθεύει τη γειτονική χώρα με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο.

Η Σερβία φτιάχνει αγωγό για εισαγωγές φθηνού ρωσικού πετρελαίου!

1.165 επισκέψεις στο άρθρο

Σε συνεργασία με την Ουγγαρία, η Σερβία θα κατασκευάσει έναν αγωγό για τον εφοδιασμό της με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, μέσω του αγωγού Druzhba.

Πιο συγκεκριμένα, η Σερβία ήλθε σε συμφωνία με την Ουγγαρία για την από κοινού κατασκευή ενός αγωγού που θα εφοδιάζει την πρώτη με ρωσικό αργό πετρέλαιο, μέσω του αγωγού Druzhba, όπως ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση.

Kοινοποίησέ το »

«Ο νέος πετρελαιαγωγός θα επιτρέψει στη Σερβία να προμηθεύεται φθηνότερο αργό πετρέλαιο Ουράλια, συνδεόμενος με τον πετρελαιαγωγό Φιλίας», σημείωσε χαρακτηριστικά στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, Ζόλταν Κόβατς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε νέους περιορισμούς κατά της Ρωσίας (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), μεταξύ των οποίων το ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου για τις ρωσικές θαλάσσιες παραδόσεις αργού σε τρίτες χώρες. Η Σερβία προμηθεύεται πετρέλαιο μέσω του πετρελαιαγωγού JANAF από την Κροατία.

Φαίνεται ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες ενισχύεται, καθώς πρόσφατα η Ουγγαρία είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη –αν αυτό χρειαστεί- να βοηθήσει τη Σερβία για τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο.
 

Kοινοποίησέ το »