Η πολωνική κυβέρνηση θέλει να μηδενίσει το φόρο στο φυσικό αέριο για να μη χάνουν τον ύπνο τους οι πολίτες της χώρας, λόγω των υψηλών λογαριασμών που λαμβάνουν.

Η πολωνική κυβέρνηση θέλει να μηδενίσει το φόρο στο φυσικό αέριο για να μη χάνουν τον ύπνο τους οι πολίτες της χώρας, λόγω των υψηλών λογαριασμών που λαμβάνουν.

Η Πολωνία καταργεί το φόρο στο φυσικό αέριο!

1.460 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο κατέθεσε η κυβέρνησης της Πολωνίας, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες της χώρας από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στο φυσικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, η πολωνική κυβέρνηση, μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του euractiv.gr, ανακοίνωσε ό,τι το σχέδιό της είναι η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στα καύσιμα και η εισαγωγή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε προϊόντα όπως τα βασικά τρόφιμα, τα λιπάσματα και το φυσικό αέριο!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Οι Πολωνοί έχασαν τον ύπνο τους, λόγω των αυξήσεων στους λογαριασμούς!

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας το αντιπληθωριστικό πακέτο της κυβέρνησης ό,τι «οι περισσότεροι Πολωνοί δεν μπορούν να κοιμηθούν εξαιτίας της αύξησης των λογαριασμών». Την ίδια στιγμή τόνισε ό,τι η άνοδος των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων και του φυσικού αερίου είναι καλπάζουσα και έχει γίνει ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα της δημόσιας συζήτησης στη χώρα! «Είναι γνωστό ότι ο πληθωρισμός προκλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά εμείς πρέπει να βρούμε την απάντηση και να αναλάβουμε το τίμημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αντιρρήσεις για το πολωνικό σχέδιο!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ό,τι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες των Πολωνών πολιτών και αναμένεται να μπλοκάρει το σχέδιο της πολωνικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της χώρας.
Μπορεί να έγινε δεκτή, κατ εξαίρεση, καθιέρωση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα, ώστε η Πολωνία να μην χρειαστεί να περιμένει μέχρι να τεθεί σε ισχύ η λεγόμενη οδηγία για τον ΦΠΑ μέσα στο τρέχον έτος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το φυσικό αέριο.

Δεν συνάδει με τις οδηγίες της ΕΕ η κατάργηση φόρου στο φυσικό αέριο!

Σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ, η Κομισιόν θα απορρίψει το σχέδιο της πολωνικής κυβέρνησης, καθώς «δεν συνάδει με την οδηγία για τον ΦΠΑ που επιτρέπει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 5% για το φυσικό αέριο», όπως δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τηλεοπτικό σταθμό Polsat News.

Επιπροσθέτως, ο σταθμός TVN, υπογραμμίζει ό,τι και τα σχέδια για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα καύσιμα θα συναντήσουν πιθανότατα αντιδράσεις για παρόμοιο λόγο.

Στο δικαστήριο της ΕΕ η επίλυση των διαφορών, αν επιμείνει η Πολωνία!

Ο σταθμός TVN, σημειώνει χαρακτηριστικά ό,τι αν η Πολωνία αγνοήσει τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εξηγήσεις της κριθούν ως μη πειστικές, τότε η Κομισιόν θα κινήσει τη διαδικασία επί παραβάσει. «Η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει το θέμα στο Δικαστήριο της ΕΕ, απαιτώντας την αλλαγή των διατάξεων που είναι ασύμβατες με τη φορολογική νομοθεσία της ΕΕ και παραβιάζουν τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά», υπογραμμίζει ο σταθμός.

Εσύ ποιος από τους δύο πιστεύεις ό,τι έχει δίκιο; Η κυβέρνηση της Πολωνίας ή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »