Η Mercedes-Benz και η Siemens ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για τη βιώσιμη παραγωγή αυτοκινήτων

Διαβάστηκε από 1037 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/4/2021

Η Mercedes-Benz και η Siemensθα διευρύνουν την ψηφιοποίηση των μεθόδων βιώσιμης παραγωγής, επεκτείνοντας μια μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία στον τομέα του engineering και της παραγωγής.

Σχολιάστε
Συνεργασία για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την εξειδίκευση των εργαζομένων, την ψηφιοποίηση και για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στην παραγωγή . 

Η Mercedes-Benz και η Siemens σκοπεύουν να συνεργαστούν για την προώθηση της ψηφιοποίησης και του αυτοματισμού στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την υποστήριξη του Κρατιδίου του Βερολίνου. Η Mercedes-BenzAG στοχεύει στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών παραγωγής της. Η Siemens, ένας κορυφαίος προμηθευτής στον τομέα του αυτοματισμού, του βιομηχανικού λογισμικού και των έξυπνων υποδομών, θα παρέχει την τεχνογνωσία και τις τεχνολογίες της στη σύμπραξη για την ανάπτυξη μιας εξαιρετικά ευέλικτης, αποτελεσματικής και βιώσιμης παραγωγής αυτοκινήτων μαζί με τη Mercedes-Benz.
 
ΟJörgBurzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-BenzAG, Υπεύθυνοςγια την Παραγωγή και τη Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, δήλωσε: «Η Mercedes-Benz οδηγεί την ψηφιοποίηση στο επόμενο επίπεδο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-BenzCars. Μαζί με τη Siemens, προωθούμε την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών του μέλλοντος - από το Βερολίνο για όλο τον κόσμο».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις Mercedes-BenzBerlin-Marienfelde στη Γερμανία θα μετατραπούν σε ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή του ψηφιακού οικοσυστήματος της Mercedes-BenzCars,MO360 (http://mb4.me/UWbRz2GR), σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Στο μέλλον, τα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης θα συναρμολογούνται επίσης στο Βερολίνο. Η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του εργοστασίου στο Βερολίνο, που αποτελεί την παλαιότερη μονάδα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης κίνησης τηςMercedes-Benz. ΤοMercedes-BenzDigitalFactoryCampus στο Βερολίνο είναι ο τεχνολογικός και ψηφιακός πυρήνας για ολόκληρο το δίκτυο παραγωγής της Mercedes-BenzCars. Στόχος του είναι να εφαρμόσει τις νέες εξελίξεις που θα έχουν δοκιμαστεί στο Βερολίνο στα εργοστάσια της Mercedes-Benz παγκοσμίως και να παρέχει στους χρήστες τις απαιτούμενες δεξιότητες.
 
Με το ΚέντροWerner-von-Siemens για τη Βιομηχανία και την Επιστήμη στο Siemensstadtτου Βερολίνου, υπάρχει ήδη ένας εξαιρετικός πλούτος εμπειρίας που μπορεί να ενσωματωθεί στη συνεργασία. Με τις συνέργειες του Siemensstadt2 και του Mercedes-BenzDigitalFactoryCampusBerlin, τα εργοστάσια που αντιπροσωπεύουν τις απαρχές της εκβιομηχάνισης στη Γερμανία θα μετατραπούν σε δύο σύγχρονες ψηφιακές μονάδες.
 
Ο CedrikNeike, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SiemensAG και Διευθύνων Σύμβουλος της DigitalIndustries, δήλωσε: «Επεκτείνουμε περαιτέρω την επιτυχημένη πολυετή συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz στον τομέα του engineering και της παραγωγής. Μαζί, θέλουμε να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα προς μία βιώσιμη και ακόμη πιο ανταγωνιστική παραγωγή αυτοκινήτων. Για να το επιτύχουμε αυτό, και οι δύο συνεργάτες βασιζόμαστε από την αρχή μέχρι το τέλος σε ψηφιακές τεχνολογίες για να συνδέσουμε πιο πολύ από ποτέ την τεχνολογία με τη βιωσιμότητα και τα νέα περιβάλλοντα εργασίας».
 
Οι κορυφαίες λύσεις αυτοματισμού και λογισμικού της Siemens θέτουν τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγής αυτοκινήτων. Ο φυσικός και εικονικός κόσμος καθώς και η λειτουργική τεχνολογία (OT) και η πληροφορική(IT) μπορούν να συνδυαστούν μαζί τους. Αυτό δημιουργεί νέες δυνατότητες συλλογής, κατανόησης και χρήσης των τεράστιων όγκων δεδομένων που προέρχονται από τη διαδικασία του engineering και της παραγωγής. Με καινοτόμες εφαρμογές IoT, για παράδειγμα, οι διαδικασίες παραγωγής μπορούν να γίνουν πολύ πιο ευέλικτες και ενεργειακά αποδοτικές.
 
Ο MichaelMüller, Δήμαρχος του Βερολίνου, δήλωσε: «Η συμφωνία αποτελεί σαφή δέσμευση τηςMercedes-Benz και της Siemensπρος το Βερολίνο ως τόπος καινοτομίας και παραγωγής. Και οι δύο εταιρείες έχουν εδώ και χρόνια καθιερωμένους και στενούς δεσμούς με το Βερολίνο. Με τη στρατηγική τους συνεργασία, ενισχύουν το Βερολίνο ως κορυφαία επιστημονική και ερευνητική τοποθεσία και μπορούν να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας και χώρους κατάρτισης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Siemens και η Mercedes-Benz θέλουν από κοινού να προωθήσουν την ψηφιοποίηση των διαδικασιών παραγωγής από εδώ - και είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίζουμε τη δικτύωση και τη συνεργασία με πιθανούς συνεργάτες από την επιστήμη, την έρευνα και τις επιχειρήσεις που εργάζονται εδώ στην πρωτεύουσα σε ψηφιακές, προσανατολισμένες προς το μέλλον λύσεις για βιομηχανικές εφαρμογές και την παραγωγή».
 
Η Κυβέρνηση του Βερολίνου καλωσορίζει και υποστηρίζει τόσο τη σαφή δέσμευση προς την τοποθεσία παραγωγής και καινοτομίας, όσο και τον μετασχηματισμό και τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Το Κρατίδιο του Βερολίνου θα υποστηρίξει τη συνεργασία, η οποία αποτελεί μέρος του εξαιρετικού επιστημονικού και start-upτοπίου στο Βερολίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος του Βερολίνου θα υποστηρίξει τη συνεργασία.

Σχολιάστε