Η Λιθουανία σταματά να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο, σε μία προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης από τη Μόσχα.

Η Λιθουανία σταματά να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο, σε μία προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης από τη Μόσχα.

Η Λιθουανία απαγόρευσε με νόμο την εισαγωγή ρωσικού αερίου!

1.243 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σε απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου προχωρά η Λιθουανία με νομοσχέδιο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο της χώρας χθες το βράδυ.

Στόχος για το Βίλνιους η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Μόσχα. Το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει τη χρήση του συστήματος μεταφοράς του αερίου και των τερματικών σταθμών LNG αποκλειστικά για τις χώρες που δεν συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Λιθουανίας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Πάντως, ο συγκεκριμένος νόμος δεν απαγορεύει να χρησιμοποιούνται αυτές οι υποδομές από τις ρωσικές εταιρείες που μεταφέρουν φυσικό αέριο στο Καλίνινγκραντ.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι την περασμένη άνοιξη η Λιθουανία που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σταμάτησε, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω αγωγών ή μέσω τερματικού σταθμού για LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο).

Η Λιθουανία (πρώην σοβιετική χώρα) παρέμεινε εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, μέχρι που εκμίσθωσε έναν τερματικό σταθμό LNG, το 2014. Τον περασμένο Μάρτιο εγκαινίασε ένα νέο αγωγό που συνδέει τις τρεις χώρες της Βαλτικής με το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου, μέσω Πολωνίας.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »