Η Ισπανία απορρίπτει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Η Ισπανία απορρίπτει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Η Ισπανία «αδειάζει» την Κομισιόν & το σχέδιο για το φυσικό αέριο!

1.552 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ούτε αποτελεσματικό, ούτε αποδοτικό, ούτε δίκαιο είναι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, λέει η Ισπανία, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Teresa Ribera, δήλωσε ότι «υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε μια θυσία για την οποία δεν μας έχει ζητηθεί καν προηγούμενη γνώμη», μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

H κ. Ribera, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι η Ισπανία είναι κάθετα αντίθετη στην πρόταση-σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσουν εθελοντικά όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι την επόμενη άνοιξη, προκειμένου να προετοιμαστούν για μια πιθανή μείωση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου.

«Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι απαραίτητα η πιο αποτελεσματική, ούτε η πιο αποδοτική, ούτε η πιο δίκαιη», συνέχισε η Iσπανίδα υπουργός, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του euractiv. Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «ό,τι κι αν συμβεί, οι ισπανικές οικογένειες δεν θα υποστούν διακοπές φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η Ισπανία θα «υπερασπιστεί επίσης» τη θέση της βιομηχανίας της.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Ribera τόνισε ότι «υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι εταίροι που περνούν δύσκολα και βλέπουν με τεράστια ανησυχία το φθινόπωρο και τον χειμώνα, οπότε η Ισπανία θα βοηθήσει με αλληλεγγύη, διαθέτοντας όλες τις υποδομές της και την ικανότητά της να στηρίξει, αλλά υπερασπιζόμενη όλο τον σεβασμό που αξίζει στην ισπανική βιομηχανία».

Τέλος, η Ισπανίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης υπογράμμισε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται «χωρίς συζήτηση γενικού προσανατολισμού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ακόμη και όταν οι οικονομικές συνέπειες όσον αφορά τον αναδιανεμητικό αντίκτυπο είναι ιδιαίτερα σημαντικές», για να προσθέσει ότι «θέλουμε μια σταθερή και ειλικρινή συζήτηση, ακούγοντας τις προτάσεις κάθε κράτους και όχι επιβάλλοντας λύσεις που δεν μας φαίνονται ούτε δίκαιες ούτε αποτελεσματικές. Είμαστε υποστηρικτικοί, αλλά δεν μπορεί να μας ζητηθεί να κάνουμε δυσανάλογες θυσίες».

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »