Η Ινδία μπήκε «σφήνα» στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας και αγοράζει πετρέλαιο από τη Μόσχα με έκπτωση.

Η Ινδία μπήκε «σφήνα» στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας και αγοράζει πετρέλαιο από τη Μόσχα με έκπτωση.

Η Ινδία κάνει τα ψώνια της (πετρέλαιο) με έκπτωση από τη Ρωσία!

1.187 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η Ρωσία είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας!

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία κατέλαβε τη θέση που είχαν μέχρι τώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ό,τι αφορά την προμήθεια της Ινδίας σε πετρέλαιο για το τελευταίο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σε απόλυτους αριθμούς, οι ρωσικές προμήθειες πετρελαίου ανέρχονται πλέον στο 14,1% των συνολικών εισαγωγών ύψους 4,8 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα που πραγματοποιεί η Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία από εμπορικές πηγές, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το στοιχείο σύγκρισης με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 (Απρίλιος-Ιούνιος) όταν το μερίδιο της Ρωσίας αντιστοιχούσε μόλις στο 0,5% των συνολικών εισαγωγών πετρελαίου της Ινδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η Ινδία αγοράζει το ρωσικό πετρέλαιο με έκπτωση, από τη στιγμή που χώρες της Δύσης αποφάσισαν να σταματήσουν τις αγορές από τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το Ιράκ εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου για την Ινδία με την Σαουδική Αραβία να ακολουθεί και τη Ρωσία να βρίσκεται πια στην τρίτη θέση.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »