Η γερμανική κυβέρνηση απαντά στην ακρίβεια της ενεργειακής κρίσης με τείχος προστασίας για τους καταναλωτές της χώρας.

Η γερμανική κυβέρνηση απαντά στην ακρίβεια της ενεργειακής κρίσης με τείχος προστασίας για τους καταναλωτές της χώρας.

Η Γερμανία βάζει ΤΕΛΟΣ στην εισφορά ΑΠΕ στο λογαριασμό ρεύματος!

1.977 επισκέψεις στο άρθρο

Ακόμα και μέσα στο 2022 σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση την κατάργηση της επιπλέον εισφοράς για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος!

Λίγο πριν μας αφήσει το 2021, η γερμανική κυβέρνηση, λόγω ενεργειακής κρίσης, είχε προχωρήσει σε μείωση κατά 42,7% του τέλους ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Ήταν μία λογική κίνηση, η οποία έγινε για να προστατέψει την τσέπη των καταναλωτών, έπειτα και από τις προτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »

Στόχος η ελάφρυνση των γερμανικών νοικοκυριών από την ακρίβεια!
  • Οι ενεργειακές τιμές αυξήθηκαν στη χώρα κατά 69% τον Δεκέμβριο
  • Ανακούφιση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους καταναλωτές
  • Οι προμηθευτές μετακυλούν το κόστος χονδρικής
  • Ασπίδα προστασίας για ευάλωτες οικογένειες, συνταξιούχους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιοτέχνες
Καταργείται το τέλος ΑΠΕ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος!

Πλέον, το ενδεχόμενο να καταργηθεί από φέτος ολοκληρωτικά η εισφορά ΑΠΕ από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των γερμανικών νοικοκυριών, είναι ορθάνοιχτο, καθώς, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress.gr, μέσα στο πρώτο εξάμηνο εξετάζεται η πλήρης κατάργησή του, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Στόχος η ελάφρυνση των γερμανικών νοικοκυριών από την ακρίβεια!

Στόχος της παρέμβασης της γερμανικής κυβέρνησης, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, είναι η ελάφρυνση των γερμανικών νοικοκυριών από το βάρος του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η κατάργηση της εισφοράς ήταν προγραμματισμένη για το 2023, αλλά οι ενεργειακές τιμές αυξήθηκαν στη χώρα κατά 69% τον Δεκέμβριο, ενώ μία υποθετική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση τιμών.

Ανακούφιση δισεκατομμυρίων ευρώ για τους καταναλωτές!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε στο περιοδικό «Der Spiegel», ότι «μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με ανακούφιση δισεκατομμυρίων ευρώ για τις οικογένειες, τους συνταξιούχους και εκείνους που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα, καθώς και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους βιοτέχνες», για να προσθέσει ό,τι «αν ο συνασπισμός συμφωνήσει, η επιβάρυνση θα αφαιρεθεί στα μέσα του έτους με τρόπο που θα είναι οικονομικά βιώσιμος».

Οι προμηθευτές μετακυλούν το κόστος χονδρικής!

Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής αγοράς ενέργειας, οι προμηθευτές μετακυλούν το κόστος της χονδρικής που έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, με αποτέλεσμα σχεδόν 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά στη Γερμανία θα δουν τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 63,7% φέτος, ενώ 3,6 εκατομμύρια έχουν δει τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου αυξημένους κατά 62,3%, σε σχέση με το 2021!

Κοινοποίησέ το »