Βαριά πρόστιμα στην Ιταλία αν  η θερμοκρασία του κλιματιστικού είναι κάτω από τους 27 βαθμούς το καλοκαίρι, πάνω από 19 το χειμώνα.

Βαριά πρόστιμα στην Ιταλία αν η θερμοκρασία του κλιματιστικού είναι κάτω από τους 27 βαθμούς το καλοκαίρι, πάνω από 19 το χειμώνα.

Έβαλες το κλιματιστικό κάτω από τους 27 βαθμούς; Πρόστιμο ως 3.000 ευρώ!

1.767 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ξεκίνησε η «επιχείρηση θερμοστάτης» για εξοικονόμηση στην Ιταλία και προβλέπει βαριά πρόστιμα για όσους θέλουν τη θερμοκρασία του κλιματιστικού κάτω από τους 27 βαθμούς σε δημόσια/κυβερνητικά κτίρια.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου «επιχείρηση θερμοστάτης», θέλοντας να επιτύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, αποφάσισε την επιβολή μεγάλων προστίμων σε όσους εργάζονται σε δημόσια/κυβερνητικά κτίρια, όπως σχολεία, υπουργεία και θέλουν τη θερμοκρασία του κλιματιστικού χαμηλότερη των 27 βαθμών, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Όσοι επιχειρήσουν να κατεβούν από αυτό το όριο κινδυνεύουν να δεχθούν πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 500 έως 3.000 ευρώ, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του in.gr. Και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών όμως τα συστήματα θέρμανσης δεν πρέπει να θερμαίνουν τα κτίρια με θερμοκρασία στο κλιματιστικό ανώτερη των 19 βαθμών (θα επιτρέπονται 2 βαθμοί παραπάνω σε ειδικές συνθήκες).

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου για το 2022 και τα παραπάνω μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2023!

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά χωρίς πρόστιμα η Ισπανία!

Τα ίδια μέτρα, σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά, αλλά χωρίς πρόστιμα, θα εφαρμόσει άμεσα και η Ισπανία. Η θερμοκρασία των κλιματιστικών, δηλαδή, ορίζεται για τους καλοκαιρινούς μήνες στους 27 βαθμούς και στους 19, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παράλληλα, η ισπανική κυβέρνηση διευκρινίζει ό,τι αυτά τα μέτρα θα εφαρμόζονται όπου αυτό είναι «εφικτό τεχνικά», ενώ όσοι εργάζονται στο δημόσιο τομέα θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 2 ημέρες την εβδομάδα με φυσική παρουσία, ενώ τις υπόλοιπες 3, μέσω τηλεργασίας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »