Η Ευρώπη προετοιμάζεται, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής παροχής ρωσικού φυσικού αερίου.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής παροχής ρωσικού φυσικού αερίου.

ΕΕ: Προετοιμασία ακόμα & για πλήρη διακοπή παροχής ρωσικού αερίου!

1.210 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Για περισσότερες διαταραχές στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η πιθανότητα πλήρους διακοπής παροχής προς την Ευρώπη, έκανε λόγο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ό,τι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για περισσότερες διαταραχές των ρωσικών προμηθειών αερίου (ανάμεσά τους και η πιθανότητα πλήρους διακοπής).

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

«Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό συντονισμό και κοινή δράση. Πρέπει να βεβαιώσουμε ότι σε περίπτωση πλήρους διακοπής, το αέριο θα ρεύσει προς αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ό,τι από τον περασμένο Μάρτιο οι εισαγωγές LNG της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 75% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ σχεδόν τριπλασιάστηκαν, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress, ενώ οι μηνιαίες εισαγωγές από τη Ρωσία υποχώρησαν κατά 33% ετησίως.

Επιπλέον, η κ. φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για επιτάχυνση τη μετάβαση προς την ανανεώσιμη ενέργεια, ώστε να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα την ενεργειακή της ανεξαρτησία, επισημαίνοντας ό,τι «αν το μόνο που κάνουμε είναι να ανταγωνιστούμε για περιορισμένα ορυκτά καύσιμα, τότε οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω και θα γεμίζουν τα ταμεία του Πούτιν».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι μέχρι αυτή τη στιγμή 12 ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν μειωμένες ή μηδενικές ροές από τη Ρωσία (Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία και Σλοβακία). Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται για την παρουσίαση εκτάκτου σχεδίου δράσης (20 Ιουλίου), πριν έλθει ο χειμώνας.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »