Η Ρωσία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης του πετρελαίου της, αλλά αυξάνει και τα κέρδη της.

Η Ρωσία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης του πετρελαίου της, αλλά αυξάνει και τα κέρδη της.

Αύξηση εσόδων από το πετρέλαιο για τη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις!

1.228 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η Ρωσία βγαίνει νικήτρια και από την ενεργειακή κρίση και από τις εις βάρος της κυρώσεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του IEA (Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας), οι υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου και των καυσίμων επέτρεψαν στα ρωσικά έσοδα να αυξηθούν το Μάιο, παρά τη μείωση του όγκου των εξαγωγών της λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, οι ρωσικές εξαγωγές αργού διατηρήθηκαν σταθερές το μήνα στα 5,4 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα, αλλά οι αποστολές διυλισμένων προϊόντων υποχώρησαν κατά 155.000 bpd σε σύγκριση με τον Απρίλιο στα 2,4 εκατομμύρια bpd.

Όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, παρά τις απαγορεύσεις, η ΕΕ παρέμεινε ο κύριος προορισμός για τις ρωσικές εξαγωγές τον περασμένο μήνα, αποτελώντας το 43% των ρωσικών ροών, ενώ ακολούθησε η Κίνα με 26% και η Ινδία με 12%.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και καυσίμων προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου βαρελιών τον Μάιο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 2 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα. Επιπλέον, η Ινδία φαίνεται να παίρνει τη θέση της Γερμανίας ως δεύτερος προορισμός για τις ρωσικές αποστολές τους τελευταίους μήνες!
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »