Η Γερμανία αποκτά πλωτούς τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Γερμανία αποκτά πλωτούς τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

3 δισ. ευρώ για πλωτούς σταθμούς LNG δίνει η Γερμανία!

1.256 επισκέψεις στο άρθρο

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αποδεσμεύει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση πλωτών τερματικών σταθμών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, σε μία προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, σε «τιτίβισμά» του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, επεσήμανε ό,τι ««η εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας πρέπει να μειωθεί γρήγορα και βιώσιμα», για να προσθέσει ό,τι «οι πλωτοί τερματικοί σταθμοί LNG συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό, για το οποίο πρέπει να παράσχουμε χρηματοδότηση».

Κοινοποίησέ το »

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ό,τι το ποσό που θα διαθέσει η Γερμανία για τη μίσθωση αυτών των τεράστιων πλοίων μεταφοράς LNG, ανέρχεται στα 2,94 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress. Επισημαίνεται ό,τι η Γερμανία, βασίζεται στο LNG για να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές εισαγωγές, μετά από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία εισήγαγε κατά μέσο όρο το 55% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία μέσω χερσαίων αγωγών. Το μερίδιο αυτό μειώθηκε στο 40% μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, προς όφελος των περισσότερων εισαγωγών αερίου από την Ολλανδία και τη Νορβηγία και εισαγωγών LNG, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας. Περίπου 20 χώρες εξάγουν αυτό το υγροποιημένο αέριο, το οποίο μεταφέρεται με πλοίο, και του οποίου οι τρεις μεγαλύτεροι προμηθευτές είναι η Αυστραλία, το Κατάρ και οι ΗΠΑ.

Τα κινητά τερματικά, γνωστά ως Floating Storage Regasification Units (FSRU), επιτρέπουν τη μετατροπή του LNG σε αέριο για να μεταφερθεί από ένα δεξαμενόπλοιο σε αέριο και εγχυθεί στο δίκτυο αγωγών.
 

Κοινοποίησέ το »