Λέβητας και καυστήρας είναι η καρδιά του συστήματος θέρμανσης. Αν ακολουθήσεις κάποια tips για πιο σωστή λειτουργία και συντήρησή τους θα κερδίσεις πολλά χρήματα.

Λέβητας και καυστήρας είναι η καρδιά του συστήματος θέρμανσης. Αν ακολουθήσεις κάποια tips για πιο σωστή λειτουργία και συντήρησή τους θα κερδίσεις πολλά χρήματα.

Κάνε το λέβητα να «πετά», γλίτωσε λεφτά!

2.620 επισκέψεις στο άρθρο

Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Η ρύθμισή τους στις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα από τα έξοδα της θέρμανσης.

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση του σπιτιού ή της επιχείρησης, ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Ο χρόνος σου όμως είναι λιγοστός και θέλεις να μάθεις κάποια πράγματα γρήγορα και απλά σαν να μιλούσες εσύ με τον τεχνικό μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Το κάνουμε εμείς για εσένα.

Kοινοποίησε το »


6+1 tips για να κάνεις το λέβητά σου να «πετά»!

• Πρόσεξε την υπερδιαστασιολόγηση. Να μην είναι μεγαλύτερος από ό,τι χρειάζεται.
• Ζήτα σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνεις λιγότερο καύσιμο και έχεις έως και 30% εξοικονόμηση.
• Ζήτα υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχεις θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%.Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.
• Να αλλάξεις το κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχεις εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.
• Μείωσε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.
• Ζήτα από το τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.
• Μόνωσε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.

Θέλεις να αγοράσεις καινούριο; 5 κρίσιμα tips για τη σωστή επιλογή!

• Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο).
• Από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες , οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%.
• Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.
• Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους  «επικίνδυνους» ρύπους.
• Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fan coils, είναι ιδανικός.

Μην ξεχνάς τη συντήρηση!

Οποιοδήποτε μηχάνημα, ακόμα και αν είναι ολοκαίνουριο, θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, για να έχεις τη maximum οικονομία και απόδοση.

Ζήτα από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα αυτά να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου!

Συμπέρασμα


Τώρα πλέον ξέρεις, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, τι πρέπει να προσέξεις. Ακριβώς όπως θα σου τα έλεγε ο τεχνικός σου. Στο χέρι σου είναι να τηρήσεις αυτές τις συμβουλές. Η τσέπη σου θα δει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και εσύ θα παρατηρήσεις ό,τι έχεις τη σωστή απόδοση θέρμανσης!

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη 3η Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 
 

Kοινοποίησε το »