Η ΔΕΗ κέρδισε τον Οκτώβριο 2,2 ποσοστιαίες μονάδες και αύξησε το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Η ΔΕΗ κέρδισε τον Οκτώβριο 2,2 ποσοστιαίες μονάδες και αύξησε το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Επιστροφή στη ΔΕΗ;

3.544 επισκέψεις στο άρθρο

Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς για «κύμα» επιστροφής των καταναλωτών στη ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο για σημάδια επιστροφής των καταναλωτών στη ΔΕΗ, η οποία είναι πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος από τη δεκαετία του 1950! Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Kοινοποίησε το »


Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ

Τα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο μηνιαίο δελτίο ενέργειας, το οποίο αφορά στον Οκτώβριο, δείχνουν ό,τι έπειτα από ένα πτωτικό διάστημα δύο μηνών η ΔΕΗ ανακάμπτει ως προς το φορτίο κατανάλωσης που εκπροσωπεί στη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress.gr. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΔΕΗ κέρδισε τον Οκτώβριο 2,2 μονάδες και το μερίδιό της στην αγορά ανήλθε στο 64,2%, έναντι 62% το Σεπτέμβριο (αυτό ήταν και το χαμηλότερο ποσοστό της εταιρείας από την αρχή του έτους)!

Οι λόγοι που εξηγούν την επιστροφή!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, η ενεργειακή κρίση, αλλά και το χαμηλότερο μέχρι πρότινος σταθερό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, είναι δύο λόγοι που εξηγούν τη τάση επιστροφής των καταναλωτών στο παραδοσιακό πάροχο.

Τι κάνουν οι άλλοι πάροχοι

Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ δείχνουν ό,τι για το ίδιο χρονικό διάστημα το μερίδιο της Protergia στην αγορά ανήλθε στο 6,9% (8,1% τον Σεπτέμβριο),της ΗΡΩΝ στο 6,72% (7,23% τον Σεπτέμβριο), της NRG σ το 4% (4,5% τον Σεπτέμβριο). Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν Elpedison με 5,96% (από 6,01%) και Watt & Volt με 2,34% (από 2,39%).
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »