Φέτος η αερόθερμη σόμπα πέλλετ έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα πάνω της για ποιοτική και οικονομική θέρμανση.

Φέτος η αερόθερμη σόμπα πέλλετ έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα πάνω της για ποιοτική και οικονομική θέρμανση.

Αερόθερμη σόμπα πέλλετ για οικονομία & απόδοση ως 92%

1.680 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σούπερ απόδοση έως 92%. Έχεις πολλή και ποιοτική ζέστη με λίγα έξοδα, ομορφαίνει και το χώρο. Προσοχή στην ισχύ της και στην ποιότητα του πέλλετ γιατί παίζει ρόλο στην κατανάλωση, αλλά και στην αποτελεσματική θέρμανση.

MAXKONNIC TECH LTD - ROINTE

Υπάρχουν λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε φέτος το χειμώνα την επαρκή θέρμανση του σπιτιού, με όσο το δυνατό λιγότερα έξοδα; Μία λύση είναι η αερόθερμη σόμπα πέλλετ!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σόμπα που ζεσταίνει (οικονομικά) & ομορφαίνει!
  • Αερόθερμη σόμπα πέλλετ με σούπερ απόδοση έως 92%
  • Πολλή & ποιοτική ζέστη, λίγα έξοδα, υψηλή αισθητική στο χώρο
  • Προσοχή στην ισχύ της και στην ποιότητα του πέλλετ γιατί παίζει ρόλο στην κατανάλωση
Αερόθερμη σόμπα πέλλετ για απόδοση έως 92%!

Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ προορίζονται για τη θέρμανση ενιαίων χώρων και σε γενικές γραμμές μπορείς να υπολογίζεις ότι απαιτείται ονομαστική ισχύς 1 KW για κάθε 8  τετραγωνικά μέτρα. Ανάλογα με την περίπτωση (πχ. μεγάλος όγκος δωματίου λόγω μεγάλου ύψους) υπάρχουν αποκλίσεις, τις οποίες θα πρέπει να λάβεις υπόψη.

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια αερόθερμη σόμπα πέλλετ με βαθμό απόδοσης 85% και θερμογόνο δύναμη για το πέλλετ 5 kwh/kg, προκύπτει ό,τι 1 kWh θερμικής ενέργειας απαιτεί 0,24 κιλά πέλλετ. 

Προσοχή στην ισχύ!

Αυτό που πρέπει να τονιστεί εδώ είναι ότι το παραπάνω νούμερο αφορά στο κόστος για κάθε κιλοβατώρα θερμικής ενέργειας. Αυτό που διαφέρει από σύστημα σε σύστημα είναι η ονομαστική ισχύς, η οποία θα καθορίσει τη κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά στην περίπτωση των πέλλετ) που απαιτείται ανά ώρα.

Με απλά λόγια, ενώ το κόστος ανά μονάδα θερμότητας μπορεί είναι το ίδιο με άλλα μέσα θέρμανσης, μια σόμπα μέγιστης ισχύος 10 KW θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από μία άλλη ισχύος 7 KW, καθώς η πρώτη καλείται να καλύψει περισσότερα τετραγωνικά και να αποδώσει περισσότερη ισχύ για τον ίδιο χρόνο λειτουργίας.

Κατά μέσο όρο πάντως, μία αερόθερμη σόμπα πέλλετ ονομαστικής ισχύος 10 KW απαιτεί κατανάλωση 0.65 – 1.90 κιλά/ώρα.

Πρόσεξε και αυτό: Δώσε μεγάλη σημασία στην ποιότητα του πέλλετ!

Τα προϊόντα που θα βρεις στην αγορά είναι πολλά, αλλά διαφέρουν σε επίπεδο ποιότητας, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τη θερμοδυναμική τους απόδοση!

Φρόντισε να αγοράζεις προϊόντα που φέρουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, όσον αφορά στη διάμετρο, στο μήκος, στη περιεκτικότητα σε υγρασία, στη θερμογόνο δύναμη. Οι πιο διαδεδομένες νόρμες κατασκευής πέλλετ ξύλου που συναντάμε είναι οι DIN PLUS και ΕΝ 14961-2. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχεις την υγρασία του πέλλετ. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι μικρότερη του 10%.

Με λίγα λόγια, επιλέγοντας πέλλετ με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, εξασφαλίζεις την αποδοτικότερη λειτουργία, μικρότερη κατανάλωση καύσιμης ύλης και μεγαλύτερα διαστήματα για καθαρισμό και συντήρηση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »