Απαραίτητο το πλύσιμο του τζαμιού του ηλιακού για καλή απόδοση και το χειμώνα.

Απαραίτητο το πλύσιμο του τζαμιού του ηλιακού για καλή απόδοση και το χειμώνα.

Το «κόλπο» που αυξάνει την απόδοση του ηλιακού το χειμώνα

1.748 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Πλένουμε το τζάμι με νερό (φεύγουν χώματα και πετραδάκια). Ρίχνουμε αφρό με αφροποιητή ή βάζουμε σε άδειο μπουκάλι υγρό πιάτων. Καθαρίζουμε με μαλακή σκούπα και ξεπλένουμε με νερό. Σκουπίζουμε με πανί για να μη μείνουν στίγματα από άλατα.

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στον ηλιακό θερμοσίφωνα, η συντήρηση είναι η «μαγική» λέξη-πράξη που θα πρέπει να εκτελούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση (ειδικά το χειμώνα), μα και προστασία, ώστε ο ηλιακός μας να «ζήσει» όσο το δυνατό περισσότερο.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Πέρα όμως από τη συντήρηση, υπάρχει και ένα κόλπο που μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας χωρίς να φωνάξουμε τον τεχνικό και θα μας εξασφαλίσει σούπερ απόδοση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα και το χειμώνα.

Καθάρισε το τζάμι του ηλιακού (χωρίς να το καταστρέψεις), αύξησε την απόδοσή του!
  • Πλένουμε το τζάμι με νερό (φεύγουν χώματα και πετραδάκια)
  • Ρίχνουμε αφρό με αφροποιητή ή βάζουμε σε άδειο μπουκάλι υγρό πιάτων
  • Καθαρίζουμε με μαλακή σκούπα και ξεπλένουμε με νερό
  • Σκουπίζουμε με πανί για να μη μείνουν στίγματα από άλατα
Γιατί είναι απαραίτητο το πλύσιμο του τζαμιού του ηλιακού;

Η μειωμένη απόδοση -ειδικά το χειμώνα- ενός ηλιακού θερμοσίφωνα συνήθως οφείλεται σεοφείλεται σε έλλειψη τακτικής συντήρησης.Κάποιες φορές όμως οφείλεται και σε κάτι που παραλείπουμε να κάνουμε και μόνοι μας και είναι πολύ εύκολο. Τι είναι αυτό; Το πλύσιμο του τζαμιού, χωρίς βέβαια να το καταστρέψουμε. Πάμε να δούμε πως γίνεται.

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε σφουγγάρι γιατί θα χαράξουμε το τζάμι, με αποτέλεσμα να μειώσουμε το βαθμό απορροφητικότητάς του (δεν θα περνούν εύκολα οι ακτίνες του ήλιου στους συλλέκτες).

Η διαδικασία, εύκολα & γρήγορα!

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πλύνουμε το τζάμι με καθαρό νερό, ώστε να φύγουν σκόνες, χώματα, πετραδάκια και οτιδήποτε άλλο. Στη συνέχεια απλώνουμε αφρό στην επιφάνεια του τζαμιού. Αν έχουμε, χρησιμοποιούμε αφροποιητή, αλλιώς παίρνουμε ένα άδειο μπουκάλι, προσθέτουμε νερό, υγρό απορρυπαντικό πιάτων (όχι σκληρά καθαριστικά) και ανακινούμε φτιάχνοντας αφρό.

Το δεύτερο βήμα είναι να πάρουμε μία μαλακή σκούπα και καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια του συλλέκτη από πάνω μέχρι κάτω. Ο αφρός κατά τη διάρκεια του καθαρισμού δεν πρέπει να στεγνώσει και για αυτό το λόγο ρίχνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα λίγο νερό. Καλό είναι να κάνουμε αυτή την εργασία νωρίς το πρωί ή αφού δύσει ο ήλιος για να μην υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, ξεπλένουμε με καθαρό νερό την επιφάνεια του τζαμιού και αμέσως μετά σκουπίζουμε με ένα πανί για να μη μείνουν σταγόνες, οι οποίες θα αφήσουν άλατα πάνω στο τζάμι όταν στεγνώσουν.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS