Οικοδομή και σωστά δομικά υλικά για εξοικονόμηση ενέργειας όλο το χρόνο.

Οικοδομή και σωστά δομικά υλικά για εξοικονόμηση ενέργειας όλο το χρόνο.

Χτίσιμο, ανακαίνιση, δομικά υλικά. Εμπιστοσύνη σε ειδικό ή σε γνωστό;

  • Οικοδομή και σωστά δομικά υλικά για εξοικονόμηση ενέργειας όλο το χρόνο.
  • Χτίσιμο, ανακαίνιση, δομικά υλικά. Εμπιστοσύνη σε ειδικό ή σε γνωστό;

Χτίσιμο, ανακαίνιση, δομικά υλικά. Εμπιστοσύνη σε ειδικό ή σε γνωστό;

3.548 επισκέψεις στο άρθρο (22/02/2024)
Σχολιάστε

- Δομικά υλικά νέας γενιάς. Αν δεν έχουν σήμανση CE απλά αλλάζεις δρόμο
- Με σωστό συνδυασμό & εφαρμογή, εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%
- Καλύτερη τιμή από εταιρεία (αγοράζει χονδρική), ο «γνωστός» όχι
- Χαμένος από χέρι αν εμπιστευτείς «ξερόλες», χρειάζεται μελέτη από μηχανικό

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Τα δομικά υλικά νέας γενιάς μπορούν να σου προσφέρουν σπίτι ή επιχείρηση –είτε χτίζεις, είτε ανακαινίζεις- με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Η αποτελεσματικότητά τους είναι πιστοποιημένη. Εσύ θα εμπιστευτείς απλά έναν …γνωστό σου ή τους ειδικούς; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.
 

Η κακή συνήθεια του «γκουγκλαρίσματος» ή το «μου είπε ένας γνωστός»!

Προτού πάμε στο τι μπορεί να σου προσφέρει ο σωστός συνδυασμός δομικών υλικών με τις οδηγίες ενός ειδικού, πάμε να δούμε μια κακή συνήθεια που έχουμε αρκετοί και μας οδηγεί σε κακές αποφάσεις για την τσέπη μας, αλλά και την ασφάλειά μας.

Στην Ελλάδα έχουμε μία τάση να εμπιστευόμαστε το διαδίκτυο, στο οποίο μπορούμε να βρούμε τα πάντα, αλλά χωρίς καμία εγγύηση για αυτά που διαβάζουμε ή να χρησιμοποιούμε τη φράση «μου το είπε ένας γνωστός και αυτός ξέρει», χωρίς βέβαια να έχει την ειδικότητα για το θέμα που μας ενδιαφέρει.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα απογοητευτικό, όπως δείχνει η εμπειρία και όχι βέβαια μόνο για τα δομικά υλικά. Καλό είναι να κάνουμε μόνοι μας μία έρευνα αγοράς, να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις για τα θέματα που μας αφορούν από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές (πχ. ειδικός Τύπος), αλλά να μην υιοθετούμε άκριτα το οτιδήποτε, από όπου και αν προέρχεται. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η εξοικονόμηση ενέργειας (χειμώνα-καλοκαίρι) είναι το ζητούμενο!

Γνωρίζεις, είτε από την αρχή, είτε γιατί την έχεις «πατήσει» ό,τι δεν αρκούν τα ημίμετρα, αλλά χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο για να έχεις ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, χωρίς να πληρώνεις μία περιουσία για όλα αυτά. Το Α και το Ω είναι η επιλογή των σωστών δομικών υλικών. 

Ψάχνεις για μόνιμη λύση μείωσης της ενέργειας που καταναλώνει το σπίτι ή η επιχείρησή σου. Αυτό θα το πετύχεις επιλέγοντας τα σωστά δομικά υλικά. Με το συνδυασμό τους και την τεχνογνωσία ενός έμπειρου κατασκευαστή θα πετύχεις σχεδόν μηδενική κατανάλωση!

 

Η σωστή προσέγγιση

Σήμερα, έχεις στη διάθεσή σου τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μοντελοποιήσεις ένα κτίριο με πολύ καλή προσέγγιση, να ληφθούν υπόψη πολύ συγκεκριμένα κλιματικά δεδομένα, να προσεγγίσεις με ακρίβεια όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου και να έχεις υπεύθυνες και αποτελεσματικές λύσεις για την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Αυτή η αναβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%, ιδιαίτερα σε κτίρια που είναι κατασκευασμένα πριν την δεκαετία του 80 (όταν και θεσμοθετήθηκε ο Κανονισμός Θερμομόνωσης) και είναι ως επί το πλείστον αμόνωτα.

Είναι γεγονός ότι η αντικατάσταση δομικών υλικών, όπως τα τζάμια, τα κουφώματα, τα χρώματα, κ.α., μπορεί να αναβαθμίσει ενεργειακά ένα κτίριο και να συντελέσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το σημαντικό όμως είναι να γίνει με το σωστό τρόπο, ύστερα από ενεργειακή επιθεώρηση και προσομοίωση του κτιρίου από έμπειρο μηχανικό.

Εσύ τελικά ποιον θα εμπιστευτείς; Μία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, ένα γνωστό που συνήθως τα ξέρει όλα ή έναν έμπειρο μηχανικό που αυτό είναι το επάγγελμά του;
 

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.