Έξυπνα κλιματιστικά. Αποδοτικά, οικονομικά, αθόρυβα

Έξυπνα κλιματιστικά. Αποδοτικά, οικονομικά, αθόρυβα

  • Έξυπνα κλιματιστικά. Αποδοτικά, οικονομικά, αθόρυβα
  • Έξυπνα κλιματιστικά. Αποδοτικά, οικονομικά, αθόρυβα

Έξυπνα κλιματιστικά. Αποδοτικά, οικονομικά, αθόρυβα

19.304 επισκέψεις στο άρθρο (19/02/2024)
Σχολιάστε

- Επιτυγχάνουν ταχύτερα την επιθυμητή θερμοκρασία
- Ο χρόνος έναρξης μειώνεται κατά 1/3
- Εξοικονομούν ενέργεια και χρήμα: 30% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας
- Δεν υπάρχουν διακυμάνσεις θερμοκρασίας

INVENTOR
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)

Τα σύγχρονα κλιματιστικά εξασφαλίζουν οικονομικότερη ψύξη-θέρμανση
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Πληρώνουμε τα μισά για ρεύμα και ανασαίνουμε ελεύθερα με τα κλιματιστικά νέας γενιάς.
Ρίχνουν την κατανάλωση ενώ καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού.

Με την είσοδο νέων τεχνολογιών στα κλιματιστικά μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας.. Η αρχή έγινε με τα κλιματιστικά τύπου inverter τα οποία πλέον έχουν γίνει σχεδόν ο κανόνας παρά η εξαίρεση στην αγορά. Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί και άλλες τεχνολογίες με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση της κατανάλωσης. 

Με την τεχνολογία inverter σε ένα κλιματιστικό, οι χρήστες βγαίνουν κερδισμένοι χάρη σε μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως τα εξής:
  • Επιτυγχάνουν πολύ ταχύτερα την επιθυμητή θερμοκρασία.
  • Ο χρόνος έναρξης μειώνεται κατά 1/3.
  • Εξοικονομούν ενέργεια και χρήμα: 30% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • Αποφεύγεται η επαναληπτική λειτουργία του συμπιεστή, με άλλα λόγια δεν υπάρχουν σημεία αιχμής τάσης.
  • Δεν υπάρχουν διακυμάνσεις θερμοκρασίας.
 
Τι διαφορά έχουν με τα συμβατικά κλιματιστικά;
  • Κερδίζουμε έως και 50% στην κατανάλωση ρεύματος
  • Χαμηλότερα επίπεδα θορύβου
  • Η θερμοκρασία του χώρου διατηρείται σε μια σταθερή θερμοκρασία χωρίς διακυμάνσεις

Τα κλιματιστικά τοίχου έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες σε ευρείας κλίμακας, από πλευράς διαστάσεων, δωμάτια.Τα κλιματιστικά τοίχου έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες σε ευρείας κλίμακας, από πλευράς διαστάσεων, δωμάτια.


Έξυπνα κλιματιστικά με WiFi

Τα νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου χειρισμού μέσω WiFi που μπορεί αφενός μεν να μειώσει την κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς πλέον ο χρήστης θα το ανοίγει μόνο όταν είναι απαραίτητο, αφετέρου δε να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη από το προϊόν καθώς μπορεί να διαχειριστεί τη λειτουργία του συστήματος με απομακρυσμένο έλεγχο. Έτσι, όταν για παράδειγμα φτάσει στο χώρο αυτό, να έχει την ενδεδειγμένη θερμοκρασία, αποφεύγοντας τις σπατάλες.

Τι χρειάζεται για την σύνδεση στο WiFi;
Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον ψυκτικό, θα χρειαστείτε…
  • Inventor WiFi Module
  • Δίκτυο WiFi στο σπίτι σας
  • Το Smartphone ή tablet σας
  • Οδηγίες Εγκατάστασης Smart Kit

Τα νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου χειρισμού μέσω WiFi Τα νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου χειρισμού μέσω WiFi 


Ο αισθητήρας του κλιματιστικού διατηρεί σταθερές θερμοκρασίες δωματίου

Μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη είναι αυτή των αισθητήρων. Οι αισθητήρες έχουν διπλή χρήση ελέγχοντας αν στο χώρο υπάρχουν άνθρωποι. 

Μετά τον προσδιορισμό της τρέχουσας θερμοκρασίας χώρου, ο αισθητήρας κατανέμει τον αέρα ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον χώρο πριν μεταβεί σε ένα μοτίβο ροής αέρα που κατευθύνει τον ζεστό ή δροσερό αέρα στις περιοχές που το χρειάζονται.

Σε περίπτωση που κανείς δεν βρίσκεται στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε μπαίνει σε λειτουργία ένα ειδικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Αντίθετα, αν στο χώρο υπάρχει κάποιος άνθρωπος τότε ρυθμίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού έτσι ώστε να μην στέλνει το ρεύμα κρύου/ζεστού αέρα πάνω στο χρήστη, εάν το επιθυμεί. 

Με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται η άνεση του χρήστη και κατά συνέπεια μειώνεται η επιθυμία του να αυξομειώνει συνεχώς την θερμοκρασία του κλιματιστικού και κατά συνέπεια να μειώνει τον συντελεστή απόδοσης του συστήματος.

Αντίστοιχα με την παραπάνω τεχνολογία λειτουργεί και το νυχτερινό πρόγραμμα, με το οποίο εξοικονομείται ενέργεια από την υπερβολική θέρμανση/ψύξη, αλλά επιπλέον οι χρήστες επωφελούνται και από τη μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος αυτού.

Τέλος, στην εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να βοηθήσουν και συσκευές που περιλαμβάνονται σε μερικά κλιματιστικά και καταγράφουν την ενέργεια που έχει καταναλωθεί από το κλιματιστικό. 
Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης γνωρίζει την ενέργεια που καταναλώνεται και τη συμπεριφορά του κλιματιστικού σε διάφορες συνθήκες και κατά συνέπεια, ευαισθητοποιείται και επιζητεί τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. 

Ακόμη μια μοναδική λειτουργία της εσωτερικής μονάδας των σύγχρονων κλιματιστικών είναι η καταπολέμηση της δημιουργίας μούχλας, βακτηρίων και οσμής.
Mια μοναδική λειτουργία της εσωτερικής μονάδας των σύγχρονων κλιματιστικών είναι η καταπολέμηση της δημιουργίας μούχλας, βακτηρίων και οσμής.


Φρέσκος καθαρός αέρας από το κλιματιστικό

Τα smart κλιματιστικά χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία για την απομάκρυνση σωματιδίων, αλλεργιογόνων και οσμών από το εσωτερικό της μονάδας και μας παρέχουν υψηλή ποιότητα αέρα στον χώρο.

Τεχνολογία καθαρισμού αέρα

Η τεχνολογία καθαρισμού  βασίζεται σε έναν ικανό ιονιστή, σε συνδυασμό με σειρά πολλαπλών φίλτρων αέρα. Ο ιονιστής εξουδετερώνει το 90% των βακτηριδίων. Διαθέτει αποσμητικές ιδιότητες αλλά επίσης φορτίζει την ατμόσφαιρα με αρνητικά ιόντα, για ιδιαίτερη αίσθηση φρεσκάδας.

Ακόμη μια μοναδική λειτουργία της εσωτερικής μονάδας των σύγχρονων κλιματιστικών είναι η καταπολέμηση της δημιουργίας μούχλας, βακτηρίων και οσμής. Μετά την απενεργοποίηση, η εσωτερική μονάδα συνεχίζει την λειτουργία ανεμιστήρα για ένα διάστημα, με σκοπό να απομακρύνει την υγρασία.

ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε.
ECOFER - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ