Τι κερδίσαμε από την όλη διαδικασία

Διαβάστηκε από 3889 αναγνώστες -

Φτιάξαμε το σπίτι του 2020 σήμερα, το μετράμε, το προσφέρουμε στο κοινό, το ζούμε και το χαιρόμαστε!

 
H προσπάθεια μείωσης της ζήτησης ενέργειας ξεκινά από τον ίδιο τον σχεδιασμό του κτιρίου, καθώς το σχήμα, η γεωμετρία, ο προσανατολισμός και η διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων επηρεάζουν τη συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας. Οι αποφάσεις για τις παραμέτρους αυτές, όταν γίνονται λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες των χρηστών ή και ιδιοκτητών των κτιρίων, μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη εφαρμογής επιπλέον μέτρων για να επιτευχθεί ο στόχος του Παθητικού κτιρίου, αυξάνοντας έτσι το αρχικό κόστος. Σε υφιστάμενα κτίρια που ανακαινίζονται σε Παθητικά οι δυνατότητες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας μέσω σχεδιασμού είναι συνήθως περιορισμένες, ωστόσο θα πρέπει να γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του παράγοντα αυτού, όπως για παράδειγμα με το άνοιγμα νέων κουφωμάτων και με την κατάργηση υφιστάμενων.
Η ολοκλήρωση του έργου Passivistas και η λειτουργία του κτιρίου τους δυο τελευταίους μήνες, αποδεικνύει :
 • Την ορθότητα του αρχικού σχεδιασμού και επομένως την αξιοπιστία του λογισμικού PHPP. 
 • Τη βεβαιότητα ότι το παθητικό κτίριο λειτουργεί και στα μεσογειακά κλίματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα πολύ μικρής κατανάλωσης ενέργειας. 
 • Την αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων ελληνικών κτιρίων, ειδικότερα αυτών που κατασκευάστηκαν πριν το 1980 και είναι εντελώς αμόνωτα, στα οποία η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει πάνω από 90%. 
 • Το προσιτό κόστος αναβάθμισης το οποίο έχει γρήγορη απόσβεση (στη συγκεκριμένη περίπτωση 3,5 χρόνια) αλλά ταυτόχρονα δίνει σημαντική προστιθέμενη αξία στο κτίριο, μειώνοντας δραστικά το κόστος χρήσης του. 
 • Την εξαιρετική ποιότητα ζωής των χρηστών στο κτίριο, πράγμα το οποίο γίνεται αντιληπτό από την πρώτη ώρα.
 • Τη δυνατότητα το κτίριο να παράγει ενέργεια περισσότερη από αυτήν που καταναλώνει, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. 
 • Τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα η τεχνογνωσία σε Έλληνες Μηχανικούς, Πιστοποιημένους σχεδιαστές παθητικών κτιρίων και όλα τα προϊόντα και εξοπλισμοί που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και υλοποίηση παθητικών κτιρίων. 
Θα θέλαμε να τονίσουμε πως το οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα – και για μας το τελευταίο- από τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από τα παθητικά κτίρια. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συμβολή ενός παθητικού κτιρίου και γενικότερα ενός κτιρίου πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα σε αυτό είναι εξίσου σημαντική για όλους μας, μια και ζούμε το 80% της ζωής μας μέσα στα κτίρια.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

 • Η ιδανική επιλογή!

  Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
 • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

  Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα