Τα θέματα 4green στα Google News
NEWSletter: 3 φορές την βδομάδα, στο e-mail σου Κάνε εγγραφή >
Προσοχή στον τύπο που θα εγκαταστήσετε.
Επιλέξτε το σωστό χώρο τοποθέτησης.
Μην παραλείψετε να τοποθετήσετε συσκευή ελέγχου.
Χρειάζεται συντήρηση κάθε μήνα.
Ποια είναι η σωστή χρήση των μπαταριών για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοσή τους και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια της ζωής τους; Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε για να προστατεύσουμε τόσο τις συσκευές μας όσο και το περιβάλλον;
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Αρχικά, πρέπει να προσέξετε τον τύπο της μπαταρίας που θα βάλετε, ανάλογα με τις απαιτήσεις του συστήματος που επιλέγετε.
Οι μπαταρίες κατασκευάζονται με μία ποικιλία δομών και υλικών, ανάλογα με την εφαρμογή. Οι εφαρμογές ΑΠΕ απαιτούν συσσωρευτές με δυνατότητα εκφόρτισης μεγαλύτερη του 50% της χωρητικότητας αποθήκευσης τους, κατ επανάληψη. Αυτό ονομάζεται «βαθύς κύκλος» Ένα πλήρως αυτόνομο οικιακό σύστημα θα χρειαστεί 50 έως 250 κύκλους φόρτισης εκφόρτισης ανά έτος σε 30-80% βάθος εκφόρτισης (ανάλογα με την περιστασιακή ή μόνιμη χρήση της κατοικίας). Σε εφαρμογές ΑΠΕ θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας μπαταρίες, βαθιάς εκφόρτισης. Οι μπαταρίες για εκκίνηση (αυτοκίνητα ή φορτηγά) έχουν σχεδιαστεί για γρήγορες, υψηλής ισχύος εκφορτίσεις, και μπορούν να κρατήσουν μόνο για λίγους βαθείς κύκλους φόρτισης –εκφόρτισης. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα διασυνδεδεμένα εφεδρικά συστήματα έκτακτης ανάγκης (τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής) θα πρέπει να είναι βαθειάς εκφόρτισης μόνο περιστασιακά, όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Συχνά, οι υγρού τύπου μπαταρίες χρειάζεται να φορτίζονται για να γίνει ανάμειξη του ηλεκτρολύτη με στόχο την αποφυγή στρωματοποίησής του. Επειδή η υψηλού ρυθμού επαναλαμβανόμενη φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να είναι πολύ σπάνια σε εφαρμογές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται μπαταρίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές back-up. Μπορεί να μην είναι καλές για εκατοντάδες κύκλους, αλλά θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση λειτουργίας για πολλά έτη με ελαφριά χρήση. Μια άλλη διάκριση των συσσωρευτών είναι μεταξύ κλειστού (χωρίς συντήρηση - VRLA) και ανοιχτού-υγρού τύπου. Οι περισσότερες μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης είναι υγρού τύπου. Απαιτούν συχνή πλήρωση υγρών, αλλά τείνουν να διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα. Οι μπαταρίες έκτακτης ανάγκης σε καταστάσεις αναμονής είναι συχνά κλειστού τύπου, και δεν απαιτούν τακτική συντήρηση. Οι συσσωρευτές VRLA επιλέγονται επειδή εξαλείφουν την ανάγκη για αεριζόμενο χώρο και έχουν εύκολη πρόσβαση, κοστίζουν ακριβότερα σε σχέση με τους υγρού ηλεκτρολύτη και απαιτούν πιο προσεκτική επαναφόρτιση, αλλά υπερέχουν ειδικότερα σε ανεπιτήρητες εφαρμογές. Οι απορροφημένου ηλεκτρολύτη (AGM) συσσωρευτές έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές float (standby), και είναι η καλύτερη επιλογή για διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα που περιλαμβάνουν εφεδρική μπαταρία. Οι συσσωρευτές τεχνολογίας GELηλεκτρολύτη έχουν σχεδιαστεί για κυκλικές και μεγάλου βάθους εκφορτίσεις, ως εκ τούτου θεωρούνται ιδανικοί για Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα πλήρους χρήσης.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Κέρδος όλο το χρόνο με σωστή επιλογή ηλιακού
Επιλογή κουφωμάτων: Βρες το ιδανικό υλικό για κάθε ανάγκη
Τα μυστικά των BTU του κλιματιστικού! Πώς να υπολογίζετε τι χρειάζεστε
Πετροβάμβακας: Διπλή προστασία σε θερμομόνωση και ηχομόνωση
Κεραμίδια νέας γενιάς: 25% λιγότερη θερμότητα στο σπίτι
Ρίξτε το ρεύμα σας 20% με μικρές, έξυπνες αλλαγές
Μειώστε τα έξοδα της επιχείρησής σας με υγραέριο
Μέτρα στήριξης σε πάνω από 1 εκ. επιχειρήσεις λόγω αύξησης ρεύματος
Inverter & φωτοβολταϊκά: Η τεχνολογία που τα ελέγχει όλα
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr