Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δες 1 VIDEO, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις σωστή και οικονομική θέρμανση.

Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δες 1 VIDEO, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις σωστή και οικονομική θέρμανση.

VIDEO: Τι κρύβει καλοριφέρ που δεν συντηρήθηκε για 5 χρόνια!

1.972 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση κάνει τους καταναλωτές να σκέφτονται «έξω από το κουτί» και να ψάχνουν από τώρα λύσεις που θα τους επιτρέψουν να έχουν σωστή και οικονομική θέρμανση. Η παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Τα θερμαντικά σώματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και προσφέρουν αποδοτικές και οικονομικές λύσεις (διάβασε περισσότερα εδώ), οι οποίες θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα, υπό μία προϋπόθεση. Να ξέρεις τις ανάγκες σου, μα και να τα συντηρείς σωστά την ώρα που πρέπει!

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Έκανα εξαέρωση, αλλά το καλοριφέρ δεν ζεσταίνει! Τι να φταίει;
  • Δειγματοληψία σκουριάς στο νερό! Η μη συντήρηση «χτύπησε κόκκινο»;
  • Αδειάζεις το καλοριφέρ με αντλία, καθαρίζεις το νερό
  • Καθαρίζεις το μαγνητικό φίλτρο (2 φορές, να φύγει όλη η σκουριά)
  • Με ειδικό φάρμακο καθαρίζεις εσωτερικά το θερμαντικό σώμα ξεχωριστά
  • Προσθέτεις αντιδιαβρωτικό υγρό στο κύκλωμα νερού
Το «μυστικό» της εξαέρωσης του θερμαντικού σώματος είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να το κάνουμε και μόνοι μας και συνήθως το κάνουμε την τελευταία μέρα πριν ανάψουμε τα καλοριφέρ κάθε χειμώνα. Είναι όμως αρκετό αυτό; Όχι, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζεται και μία μαγική λέξη που ονομάζεται συντήρηση. Από τη συντήρηση μπορούμε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα, αν αυτή γίνεται σωστά και όταν πρέπει.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του «μπουκώματος» ενός θερμαντικού σώματος (καλοριφέρ). Πόσες φορές έχουμε κάνει εξαέρωση και ακόμα παρατηρούμε κάποιους ήχους να βγαίνουν από αυτό ή να είναι κρύο σε κάποια σημεία, ακόμα και μετά από την εξαέρωση ή να μην βγάζει 100% ομοιόμορφη θερμότητα; Πολλές. Μάλλον έχει «μπουκώσει».

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα σε 1 video τη διαδικασία (από την αρχή μέχρι το τέλος) «ξεμπουκώματος» του θερμαντικού σώματος που έχει το πρόβλημα. Πάμε να δούμε μαζί πώς γίνεται!