Η συνεργασία ηλιακού θερμοσίφωνα και φυσικού αέριου είναι αποτελεσματική!

Ηλιακός θερμοσίφωνας σε συνεργασία με το φυσικό αέριο

2.778 επισκέψεις στο άρθρο

Η είσοδος του φυσικού αερίου στη αγορά ενέργειας δημιούργησε το προβληματισμό για τη πιθανότητα να πλήξει την αγορά της ηλιακής ενέργειας.

Όμως αυτό ούτε επηρέασε ούτε πρόκειται να επηρεάσει στο μέλλον την αγορά των ηλιακών θερμοσιφώνων, καθώς μόνον ο ήλιος μπορεί να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ άφθονο ζεστό νερό χρήσης .

Kοινοποίησε το »


Μία τυπική οικιακή εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα εξοικονομεί περίπου 1400 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως (Cres.gr, 2020). Αυτή η ποσότητα ενέργειας αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 70% των ετήσιων αναγκών μίας τετραμελούς οικογένειας σε ζεστό νερό χρήσης.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες και φυσικό αέριο!

Στη περίπτωση που υπάρχει σύνδεση της κατοικίας/ επαγγελματικού χώρου με το φυσικό αέριο τότε, μπορεί να αντικατασταθεί η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας σαν βοηθητική από την ατομική μονάδα αερίου που είναι εγκατεστημένη για την θέρμανση του σπιτιού λειτουργώντας ως συμπληρωματική πηγή για Ζεστό Νερό Χρήσης τις λίγες ημέρες χαμηλής ηλιοφάνειας. Στη περίπτωση αυτή προτείνεται η χρήση μιας θερμοστατικής βαλβίδας, η οποία στη περίπτωση που η θερμοκρασία στην έξοδο του ηλιακού είναι χαμηλότερη από την επιθυμητή, η ροή του νερού εκτρέπεται (bypass), διέρχεται από τη συσκευή του φυσικού αερίου όπου λειτουργώντας σαν ταχυθερμοσίφωνας επιτυγχάνει η επιθυμητή θερμοκρασία, καταναλώνοντας την ελάχιστη ποσότητα ενέργειας – καυσίμου.
 
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.maltezos.gr/index.php/el/iliakos-kai-fysiko-aerio
 
Δείτε το video στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=1fIABHfo5Kg
 
 

Kοινοποίησε το »