Γιατί δεν βγάζει τα νερά το πλυντήριο πιάτων; Έλεγξες την αντλία;

1 συνηθισμένη βλάβη στο πλυντήριο πιάτων είναι η αντλία. Πριν φωνάξεις τεχνικό, δες 1 VIDEO.

1 συνηθισμένη βλάβη στο πλυντήριο πιάτων είναι η αντλία. Πριν φωνάξεις τεχνικό, δες 1 VIDEO.

  • Γιατί δεν βγάζει τα νερά το πλυντήριο πιάτων; Έλεγξες την αντλία;
  • 1 συνηθισμένη βλάβη στο πλυντήριο πιάτων είναι η αντλία. Πριν φωνάξεις τεχνικό, δες 1 VIDEO.

Γιατί δεν βγάζει τα νερά το πλυντήριο πιάτων; Έλεγξες την αντλία;

3.699 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι είναι πλέον πάρα πολλές. Είτε νέες, είτε παλιές κάποια στιγμή «κολλάνε» και βγάζουν βλάβες. Μία από αυτές είναι το πλυντήριο πιάτων. Πάμε να δούμε 1 βλάβη που βγάζει και πώς μπορούμε να τη διορθώσουμε μόνοι μας αν η συσκευή είναι παλιά και εκτός εγγύησης.

Έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που μας προσφέρουν οι ηλεκτρικές συσκευές νέας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, η λειτουργία ενός πλυντηρίου πιάτων ενεργειακής τάξης A+++ εξοικονομεί περίπου 30% ηλεκτρική ενέργεια, σε σχέση με μία συσκευή ενεργειακής τάξης Α ίδιου μεγέθους και άλλων χαρακτηριστικών (διάβασε περισσότερα εδώ).


1 συνηθισμένη βλάβη στο πλυντήριο πιάτων είναι η αντλία. Πριν φωνάξεις τεχνικό, δες 1 VIDEO.

1 συνηθισμένη βλάβη στο πλυντήριο πιάτων είναι η αντλία. Πριν φωνάξεις τεχνικό, δες 1 VIDEO.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Οι νέες ηλεκτρικές συσκευές συνοδεύονται από εγγύηση. Δεν σημαίνει ό,τι δεν θα υπάρξει κάποια βλάβη, αλλά όταν η συσκευή είναι εντός εγγύησης και διαπιστώσεις βλάβη, καλείς την εταιρεία, έρχεται ο τεχνικός, διορθώνει τη βλάβη και όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν 1 συσκευή, όπως το πλυντήριο πιάτων, είναι παλιά και παρουσιάσει βλάβη; Πάλι θα φωνάξουμε τον τεχνικό (θα πληρώσουμε αυτή τη φορά), αλλά πριν φτάσουμε εκεί, μπορούμε να ελέγξουμε μόνοι μας, 1 συνηθισμένη βλάβη, όπως αυτή της αντλίας του πλυντηρίου.

Το πλυντήριο πιάτων είναι στο on, αλλά δεν βγάζει ήχο; Δουλεύει η αντλία;
  • Πριν από την αντλία, ελέγχουμε αν είναι καθαρό ή «μπουκωμένο» το φίλτρο
  • Αν δεν ακούς την αντλία να δουλεύει κάτι έχει πάρει μέσα
  • Σωλήνας αποστράγγισης, λύνουμε φίλτρο, αφαιρούμε ό,τι έχει πάρει μέσα
  • Αν & πάλι δεν δουλεύει, λύνουμε αντλία & ελέγχουμε αν έχει φθορά το τσιμουχάκι
Διαδικασία ελέγχου αντλίας

Πριν από όλα, ελέγχουμε αν το φίλτρο (σχάρα) είναι «μπουκωμένο». Αν δηλαδή έχει υπολείμματα τροφών ή οτιδήποτε άλλο. Αμέσως μετά παρατηρούμε αν ενώ έχουμε πατήσει το κουμπί για να τεθεί σε λειτουργία βγαίνει ένας γνωστός χαρακτηριστικός ήχος (μικρό βουητό). Αυτός είναι ένας φυσιολογικός ήχος που κάνει η αντλία (δείχνει ό,τι δουλεύει κανονικά).

Αν δεν ακούγεται αυτός ο ήχος, τότε προχωράμε σε έλεγχο της αντλίας. Ακολουθούμε το σωλήνα αποστράγγισης, λύνουμε το φίλτρο και ελέγχουμε αν έχει πάρει κάτι μέσα η αντλία, εκεί που βρίσκεται το προπελάκι, όπως ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού ή οτιδήποτε άλλο και το αφαιρούμε χωρίς να λύσουμε την αντλία αφού έχουμε εξωτερικό οπτικό έλεγχο.

Αν και πάλι δεν δουλεύει η αντλία, τότε μπορούμε να τη λύσουμε (βρίσκεται στο πλάι ή στη βάση του πλυντηρίου). Αν βρίσκεται στη βάση, τότε ξαπλώνουμε διαγώνια το πλυντήριο (προσοχή όχι εντελώς γιατί θα πάει το νερό στην πλακέτα και θα την «κάψει»). Λύνουμε την αντλία (βγαίνει πολύ εύκολα) και παρατηρούμε αν έχει πάρει κάτι εσωτερικά ή αν έχει φθαρεί το τσιμουχάκι (από τη συχνή χρήση και ζεστά νερά). Αν το τσιμουχάκι είναι φθαρμένο το αντικαθιστούμε πολύ εύκολα. Αν έχει πάθει ζημιά η αντλία, τότε μπορούμε με μικρό κόστος να την αντικαταστήσουμε. Πριν το κάνουμε, καλό είναι να ρωτήσουμε έναν επαγγελματία.

Δες το video που δείχνει πώς κάνεις έλεγχο στην αντλία του πλυντηρίου πιάτων & διορθώνεις μία συνηθισμένη βλάβη!