Θέλεις να μάθεις τα πάντα σε ελάχιστα λεπτά για την υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου σαν να μιλούσες εσύ με τον τεχνικό. Δεν έχεις χρόνο όμως. Το κάνουμε εμείς στο 4green.gr για εσένα.

Θέλεις να μάθεις τα πάντα σε ελάχιστα λεπτά για την υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου σαν να μιλούσες εσύ με τον τεχνικό. Δεν έχεις χρόνο όμως. Το κάνουμε εμείς στο 4green.gr για εσένα.

Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου. Ζεσταίνει και ομορφαίνει!

5.140 επισκέψεις στο άρθρο

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι ένας πολύ προσιτός, πολύ οικονομικός και καθημερινός τρόπος θέρμανσης που απευθύνεται σε όλους.

Σίγουρα έχεις επισκεφτεί σπίτι φίλου ή μη και έχεις παρατηρήσει ένα πολύ όμορφο αντικείμενο στον τοίχο που μοιάζει σαν έργο Τέχνης. Πλησιάζεις για να το δεις από κοντά και διαπιστώνεις ό,τι εκπέμπει αρκετή ζέστη.

Kοινοποίησε το »


Ναι, σωστά κατάλαβες στην αρχή. Είναι και έργο Τέχνης, αλλά και ένα μαρμάρινο σώμα υπέρυθρης θέρμανσης. Δηλαδή ζεσταίνει και ομορφαίνει το χώρο.

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση

Υπέρυθρη θέρμανση είναι η μεταφορά της θερμικής ενέργειας υπό μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Η τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης καθιστούν τα συστήματα αυτά ιδανικά σε κάθε χώρο. Η απουσία του αέρα ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας, η διατήρηση της σχετικής υγρασίας και η υψηλή θερμική άνεση αποδεικνύουν τη ποιότητα της υπέρυθρης θέρμανσης.

Οι ιδιότητες της υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου

Τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου χρησιμοποιούν ακτινοβολούμενη θερμότητα για να θερμάνουν το ανθρώπινο σώμα και τα δομικά στοιχεία του χώρου άμεσα. Η υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου είναι ιδανική για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για κάποιον με αναπνευστικά προβλήματα, επειδή δεν ξηραίνει και δεν ιονίζει τον αέρα.

Γιατί το σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου είναι οικονομικό
  • Ο τρόπος λειτουργίας του: Επειδή δεν χρησιμοποιεί τον αέρα ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας ,έχει μικρότερες θερμικές απώλειες.
  • Ιδανικός συντελεστής απόδοσης: Ο συντελεστής απόδοσης πλησιάζει το ιδανικό (99,9%), διότι πρόκειται για άμεση μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα μέσα στον θερμαινόμενο χώρο, δίχως απώλειες μεταφοράς και καύσης.
  • Χαμηλό κόστος αγοράς- Μεγάλη διάρκεια ζωής: Το χαμηλό κόστος αγοράς σε συνδυασμό με το μεγάλο χρόνο ζωής, το μηδενικό κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών, καθιστά την αγορά του ως επένδυση για μία ζωή.
  • Τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου μπορούν να τροφοδοτηθούν και απευθείας με ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), δηλαδή να μη πληρώνεις ούτε ευρώ!
  • Είναι τα μοναδικά σώματα υπέρυθρης θέρμανσης που εκπέμπουν τρισδιάστατα και έχουν την ικανότητα να συσσωρεύουν ενέργεια,  λόγω της ειδικής κρυσταλλικής δομής του φυσικού πετρώματος, με αποτέλεσμα τη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Η εξοικονόμηση που μπορείς να πετύχεις, σε σύγκριση με το πετρέλαιο είναι τουλάχιστον 40%!
  • Ο τοίχος απορροφά μεγάλο μέρος της θερμότητας αυτής. Ως αποτέλεσμα, στεγνώνει διώχνοντας την υγρασία έως και 30% προς τα έξω. Με απλά λόγια, λειτουργεί ως μονωτικό μέσο κατά 30%!
  • Είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Για τη κατασκευή του καταναλώνεται ελάχιστη ενέργεια και  δημιουργούνται  ελάχιστοι ρύποι, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι του σώματος είναι από φυσικό προϊόν (μάρμαρο ή γρανίτη)!
Quick tips – απαντήσεις σε συχνές απορίες

Το καλύτερο σημείο τοποθέτησης του θερμαντικού σώματος;


Το ιδανικό είναι να τοποθετηθούν σε εσωτερικούς τοίχους και όχι απέναντι από ανοίγματα (παράθυρα ή μπαλκονόπορτες).

Τι είδους ηλεκτρολογική εγκατάσταση απαιτείται;

Οι καλωδιώσεις πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς κατά το Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384. Για αυτό θα σου πει ο άνθρωπος που θα κάνει την εγκατάσταση και ως επαγγελματίας ξέρει να τηρεί τους κανονισμούς ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Εννοείται ό,τι πρέπει να έχει άδεια ηλεκτρολόγου.

Είναι εύκολη η εγκατάσταση;

Τα σώματα μαρμάρου είναι εύκολα στην εγκατάσταση, στερεώνονται στο τοίχο χρησιμοποιώντας μόνο δυο μπουλόνια ή βίδες. Έχουν δυο ρυθμιζόμενους αποστάτες  για να εξασφαλιστεί η επιθυμητή τοποθέτηση. Συνδέονται είτε με κάποιο θερμοστάτη πρίζας, είτε σε κεντρικό θερμοστάτη, ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν ως μια ηλεκτρική συσκευή ή πιο γενικευμένα ως κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Δες και ένα video για να διαπιστώσεις πόσο εύκολη και γρήγορη είναι η εγκατάσταση ενός θερμαντικού σώματος!



Ποιος είναι ο χρόνος ζωής τους;


Ο μέσος χρόνος ζωής των θερμαντικών σώματα μαρμάρου  υπολογίζεται σε 50.000 ώρες. Εξαρτάται από το κύκλο λειτουργίας και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με απλά λόγια, αν τα χρησιμοποιείς για 8 ώρες την ημέρα, 6 μήνες το χρόνο, τότε η διάρκεια ζωής τους υπολογίζεται για περισσότερα από 40 χρόνια!

Τώρα πλέον ξέρεις, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, τι ακριβώς είδες στο σπίτι του φίλου σου και γιατί επέλεξε την υπέρυρθρη θέρμανση μαρμάρου. Ακριβώς όπως θα σου τα έλεγε ο τεχνικός σου. Στο χέρι σου είναι να αποκτήσεις και εσύ τον ίδιο τρόπο θέρμανσης και θα δεις ό,τι πρόκειται για μία πολύ οικονομική και αποδοτική επένδυση!

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 
 

Kοινοποίησε το »