¶λλα συστήματα για ολοκληρωμένο κτιριακό αυτοματισμό

Διαβάστηκε από 16528 αναγνώστες -

Εκτός από τα συστήματα HVAC, ο κτιριακός αυτοματισμός επεκτείνεται και σε διάφορους άλλους τομείς. Μεταξύ άλλων, μερικά τέτοια είναι ο φωτισμός, η διαχείριση ενέργειας και ο αυτόματος έλεγχος γενικών καθηκόντων, η πυροπροστασία και η ασφάλεια κτιρίου.


Φωτισμός
Ο έλεγχος του φωτισμού επιτρέπει εξοικονόμηση από 20% όταν μιλάμε για μεγάλα κτίρια (π.χ. ξενοδοχεία), ενώ μπορεί να φτάσει και το 60% για οικίες και μικρότερα κτίρια. Η αλλαγή των παλαιών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι ένα πρώτο βήμα. Επιπλέον, η χρήση αποδοτικών συσκευών οι οποίες ανάβουν και σβήνουν τα φώτα όταν είναι απαραίτητο και προσαρμόζουν το φωτισμό ανάλογα με τους παρευρισκόμενους ανθρώπους ή/και με το φυσικό φωτισμό είναι ένα, επίσης, σημαντικό στάδιο. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αλλαγή των χειροκίνητων διακοπτών με προγραμματιζόμενους χρονοδιακόπτες, με διακόπτες ανίχνευσης παρουσίας, με ροοστάτες με ανίχνευση φωτεινότητας ή με ροοστάτες με ανίχνευση φωτεινότητας και ανίχνευση παρουσίας μπορεί να εξοικονομήσει ανάλογα με τον τύπο του διακόπτη από 10 έως 43% ετησίως στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαχείριση ενέργειας και αυτόματος έλεγχος γενικών καθηκόντων
 
  • Ρύθμιση ηλεκτρικών ρολών και περσίδων συνδυάζοντας τις απαιτήσεις σε φωτισμό και τις συνθήκες κλιματισμού στον χώρο.
  • Χρονοπρογραμματισμός χρήσης συσκευών (π.χ. καφετιέρες) σε ώρες που είναι απαραίτητες και μόνο.
  • Με το πάτημα ενός κουμπιού να σβήνουν όλα τα φώτα και οι συσκευές που δεν χρειάζεται να λειτουργούν ή να είναι stand – by.
  • Ανίχνευση ανοικτών παραθύρων και θυρών, ώστε η θέρμανση ή ο κλιματισμός να σταματούν ή να λειτουργούν οικονομικά.
  • Αυτόματη λειτουργία θέρμανσης – κλιματισμού με βάση τις απαιτήσεις ανά χώρο π.χ. με τοπικούς θερμοστάτες και όχι με έναν για ολόκληρη την εγκατάσταση.
  • Ρύθμιση της θερμοκρασίας ανά χώρο ανάλογα με την ανθρώπινη παρουσία. Σε περίπτωση απουσίας, η θέρμανση ή ο κλιματισμός λειτουργούν οικονομικότερα.
  • Με χρήση κατάλληλων αισθητήρων (θερμοκρασίας, υγρασίας, ανέμου κλπ), το σύστημα θέρμανσης – κλιματισμού προσαρμόζει τη λειτουργία του λαμβάνοντας υπόψη και αυτές τις συνθήκες, αποτρέποντας π.χ. την άσκοπη λειτουργία της θέρμανσης σε μια ζεστή μέρα.
  • Αυτόματος τρόπος επιλογής πηγών ενέργειας π.χ. για ζεστά νερά χρήσης με στόχο πάντα τον οικονομικότερο και πιο φιλικό για το περιβάλλον τρόπο.

Φωτιά, προστασία ανθρώπινης ζωής και εκκένωση καπνού

Εγκατάσταση αισθητήρων θερμότητας και πυκνότητας καπνού, με άμεση ειδοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αυτόματα, ακόμα και αν οι ένοικοι απουσιάζουν από το σπίτι.

Ασφάλεια κτιρίου και έλεγχος πρόσβασης

Απομακρυσμένος έλεγχος κτιρίου, ειδοποιήσεις για παραβιάσεις στην περίμετρο του κτιρίου και άμεση ενημέρωση του ιδιοκτήτη για πιθανή διάρρηξη με ταυτόχρονη ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

  • Αντλίες Νερού Grundfos, για πάντα κοντά σας!

    Η GRUNDFOS , είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κυκλοφορητών στον κόσμο. Αναπτύσσουν λύσεις νερού. Οι λύσεις τους βοηθούν συνεργάτες και πελάτες να μεταφέρουν νερό στο σημείο όπου θα έπρεπε να πάει και προσφέρει λύσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες εφαρμογές. Προτείνει τα άριστα συστήματα SCALA2 water booster pump - perfect water pressure και το  νέο ALPHA2. τηλ: 210-6683400 Περισσότερα
  • ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ

    Με την κατάργηση του βόθρου απαλλάσσεστε άμεσα από τα έξοδα που τον συνοδεύουν. Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα του κήπου, κάνοντας έτσι σημαντική οικονομία στον λογαριασμό του νερού. τηλ: 22610 23511-2 Περισσότερα
  • Ταχυθερμαντήρες νερού TRITON – CLAGE

    Ταχυθερμαντήρες νερού TRITON – CLAGE από την ΓΕΝΕΜ: Α ενεργειακής κλάσης VS κλάσης D του κλασικού θερμοσίφωνα. Αποτελούν μια οικολογική και οικονομική λύση στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με εξοικονόμηση ως και 87%. Ζεστό νερό σε 7 δευτερόλεπτα χωρίς απώλειες και με εξοικονόμηση νερού και χώρου. τηλ: 210-9596470 Περισσότερα