Τεράστιο σπιτάκι

Διαβάστηκε από 3666 αναγνώστες -

Ο φιλικός στο περιβάλλον τουρισμός γνωστός και ως eco-tourism είναι αρκετά διαδεδομένος παγκοσμίως και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

 
Οι προστατευμένες περιοχές με φυσικό κάλος και σπάνια βλάστηση γίνονται τόπος θαυμασμού και μεγάλης επισκεψιμότητας από εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο.

Το κακό είναι ότι η διαβίωση ολοένα και περισσότερου πληθυσμού έστω και για λίγες μέρες σε τέτοιες περιοχές όταν δεν γίνεται με την απαραίτητη προσοχή αφήνει το σημάδι της στο φυσικό περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες.

Γι αυτό το λόγο με την στήριξη του Science and Technology park του Πανεπιστημίου του Πόρτο η Ecocubo έφτιαξε ένα πανέμορφο και πρακτικότατο οικολογικό σπιτάκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμονή σε μέρη ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Αρκετά μικρό σε μέγεθος για να μην επηρεάζει την φύση γύρω αλλά με έξυπνο σχεδιασμό ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί αρκετούς ταξιδιώτες.

Είναι αλήθεια! Αυτό το μικρό σπιτάκι έχει κρεβάτια, καναπέδες, μπάνιο και κουζίνα.

Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν οι σχεδιαστές και τη λογική της αυτόνομης ενεργειακά κατοικίας με μηδέν ρύπους βασισμένη στα πρότυπα της πράσινης ενέργειας…

Δείτε όλες τις φωτογραφίες για να πάρετε μία πρώτη εικόνα από την σχεδίαση αυτής της απλής, πρακτικής, οικολογικής κατοικίας 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ