Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Διαβάστηκε από 7579 αναγνώστες -

"Όλοι οι γίγαντες ήρθαν στη ζωή χάρη στο παλιό ξύλο, κυρίως από 600 παλιές παλέτες, ένα παλιό ξύλινο υπόστεγο, ένα φράχτη και ότι άλλο μπορούσε να βρεθεί"

 
Ο Δανός καλλιτέχνης Thomas Dambo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Michelangelo της λαικής τέχνης από απορρήματα. Και δεν ακολουθεί την πεπατημένη οδό. Τα μεγάλης κλίμακας έργα του δεν βασίζονται μόνο στην καλαισθησία. Έχουν διαδραστικές ιδιότητες και προσκαλούν τον θεατή να γίνει «συμμετέχων». Για παράδειγμα, στο φοβερό ανακυκλωμένο χωριό διακοπών στη μέση της Κοπεγχάγης, προσκάλεσε τους αγοραστές να έρθουν και να κάνουν DIY δώρα από ανακυκλωμένα πράγματα, όλα δωρεάν.

Τώρα έχει ολοκληρώσει έξι τεράστιους "ξεχασμένους γίγαντες" που έγιναν από ανακυκλωμένο ξύλο, τοποθετημένους στα εξωτερικά σημεία της Κοπεγχάγης, για να προσελκύσουν ανθρώπους σε περιπέτειες σε περιοχές όπου «οι  περισσότεροι κάτοικοι  ποτέ δεν θα είχαν ακούσει ή θα επεδίωκαν επίσκεψη ".

"Έχω τοποθετήσει όλα τα γλυπτά σε μέρη όπου κανονικά δεν θα πάτε, αλλά και σε μέρη που μπορείτε να φτάσετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμη καλύτερα με το ποδήλατό σας", προσθέτει. "Είναι επίσης διάσπαρτα σε απόσταση που καθιστά δυνατή την επίσκεψή τους, ακόμη και σε μια μέρα, αν πάτε με ποδήλατο."

Μερικοί από τους ξεχασμένους γίγαντες, όπως ο «Όσκαρ κάτω από τη γέφυρα» βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να γίνουν ορατοί από απόσταση. ¶λλοι θα  ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνουν  αντιληπτοί αν δεν ξέραμε που να κοιτάξουμε, μου λέει ο Dambo. «Οι περισσότεροι από αυτούς θα ήταν δύσκολο να βρεθούν χωρίς τους χάρτες του θησαυρού που είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα μου, ή μαντεύοντας τα αινίγματα / ποιήματα που έκανα στα βράχια κοντά στα γλυπτά».

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο εδώ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ