Σετ μετατροπής παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό!

Διαβάστηκε από 5012 αναγνώστες -

Το πρωτοποριακό σύστημα που παράγει η CasaRomantica μετατρέπει το παραδοσιακό τζάκι οποιασήποτε διάστασης σε ένα εξαιρετικής απόδοσης ενεργειακό αερόθερμο!

 
Ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός, η εξαιρετική του απόδοση, η αξιοπιστία του, η ανταγωνιστική τιμή αλλά και η εύκολη τοποθέτησή του, μόνο σε 15 λεπτά χωρίς γκρεμίσματα ή μερεμέτια !!! είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του.

  • Ασφάλεια: Με την τοποθέτηση της πρόσοψης αυξάνουμε το βαθμό προστασίας από ενδεχόμενη πυρκαγιά όπως συμβαίνει συχνά σε σπίτια με ανοιχτές εστίες τζακιού. Ανοιγόμενη – Αποσπώμενη πόρτα με Αεροκουρτίνα για το θάμπωμα του τζαμιού και πυρίμαχο κρύσταλλο 750°C. Το μεταλλικό πλαίσιο της πρόσοψης είναι από ενισχυμένο χάλυβα με πυρίμαχη βαφή 950°C.
  • Οικονομία Χρημάτων: Η πρόσοψη στο κάτω μέρος έχει ρυθμιζόμενες οπές από τις οποίες ρυθμίζουμε εμείς το οξυγόνο στο χώρο καύσης, έτσι ανακόπτουμε την ανεξέλεγκτη κατανάλωση ξύλων. Με αυτό το τρόπο κάνουμε σημαντική εξοικονόμηση στα ξύλα και ρυθμίζουμε εμείς πόσα κιλά ξύλα ανά ώρα θα κάψουμε, χωρίς να μειώσουμε το βαθμό θερμικής απόδοσης αλλά αντιθέτως να τον αυξήσουμε.
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας: Με την τοποθέτηση της πρόσοψης ανακόπτουμε την έξοδο του θερμού αέρα του σπιτιού μας από την καμινάδα. Μη ξεχνάμε ότι ανάλογα με τη διάμετρο της καμινάδας που έχει το τζάκι μας και λόγω τού ανεξέλεγκτου ελκυσμού χάνουμε εκατοντάδες κυβικά μέτρα θερμού αέρα ανά ώρα μέσα από το χώρο μας.
  • Επιστροφή καυσαερίων σε προβληματικά τζάκια: Ιδανικό για τζάκια που δεν κάνουν καλό ελκυσμό οι καμινάδες τους και επιστρέφει καπνός στον χώρο σας. Με την τοποθέτηση του συστήματός μας είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψει καπνός διότι το τζάκι σας σφραγίζει αεροστεγώς με τα κατάλληλα πυρίμαχα ή πυράντοχα υλικά.
  • Θερμοσυλλέκτης στο Χώρο Καύσης: Το εσωτερικό σύστημα είναι μονοσωλήνιο και κατασκευασμένο όλο από ανοξείδωτο χάλυβα (INOX AISI304) με πάχος 2,00mm. Δεν παραμορφώνεται από τη φωτιά και έχει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμαινόμενη επιφάνειά του είναι 7,5 τρέχοντα μέτρα περίπου ή 1,40m² περίπου. Αξιοποιεί αμέσως και στο μάξιμουμ την θερμική ενέργεια που χάναμε από την καμινάδα και την διοχετεύει στο χώρο σας με την βοήθεια του Βεντιλατέρ.
  • Τοποθέτηση Συστήματος: Η τοποθέτηση του συστήματος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και χωρίς να έχει ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, γίνεται μόνο με 4 βίδες και δεν διαρκεί παραπάνω από 15 – 30 λεπτά. Αυτό είναι από τα πολλά πλεονέκτημα που χαρακτηρίζουν του σύστημά μας, χωρίς γκρεμίσματα ή μερεμέτια !!!
  • Συλλέκτης στάχτης: Στο κάτω μέρος της πρόσοψης υπάρχει αποσπώμενος συλλέκτης στάχτης (συρτάρι) για εύκολο καθαρισμό του συστήματος από τα κατάλοιπα καύσης.
  • Κουτί Βεντιλατέρ: Το κουτί περιλαμβάνει, γενικό διακόπτη με λυχνία, ροοστάτη (ρυθμιστής στροφών του μοτέρ), Θερμοστάτη με ανοξείδωτο αισθητήρα (πούρο) μέσα στο χώρο καύσης για αυτόματη εκκίνηση – παύση του βεντιλατέρ, Ηλεκτροκινητήρας εξωτερικού ρότορα με πτερύγια τύπου σιρόκο, 85W και παροχή 300m³/h ή 120W με παροχή 435m³/h για επαγγελματικούς χώρους. Εσωτερικά το κουτί είναι μονωμένο με ηχομονωτικό υλικό μη αναφλέξιμο.
  • Είσοδος & Έξοδος Αέρα: Κάτω αριστερά και δεξιά η πρόσοψη διαθέτει είσοδο & έξοδο, η μια για είσοδο του αέρα από το χώρο μας και μια για την έξοδο του αέρα αφού θα έχει θερμανθεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε θέλουμε για είσοδο ή έξοδο γιατί το σύστημα αεραγωγών του θερμοσυλλέκτη είναι μονοσωλήνιο.
  • Απόδοση Συστήματος: Η απόδοση του συστήματος είναι εξαιρετική, με μικρή κατανάλωση ξύλων και κατά πολύ μικρότερη από ένα κλασικό τζάκι θα έχετε 200°C θερμού αέρα στην έξοδο του θερμοσυλλέκτη προς το χώρο σας. Είναι μια ιδανική θερμοκρασία ώστε ο αέρας ναι είναι υγιεινός – ποιοτικός και όχι ξηρός και καμένος. Οι μετρήσεις που έγιναν στο σύστημα με ηλεκτρονικά όργανα ακριβείας μας έδωσαν έως 500°C θερμό αέρα στην έξοδο του συστήματος προς το χώρο !!!
  • Κατασκευή Συστήματος: Κατασκευάζουμε το σύστημα σύμφωνα με τις διαστάσεις του κάθε τζακιού είτε αυτό είναι ίσιο είτε είναι γωνιακό. Ο θερμοσυλλέκτης είναι ίδιος για όλους τους τύπος τζακιών.

www.casashop.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ