Ο χάρτης διαρροών της Βοστόνης

Η Google βλέπει τις διαρροές αερίου

Διαβάστηκε από 1813 αναγνώστες -

Η Google συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να προλάβουν τις διαρροές αερίου από το απαρχαιωμένο πλέον σύστημα σωληνώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις.

 
Το σύστημα σωληνώσεων που κουβαλάει το φυσικό αέριο σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ είναι αρκετά παλιό έως και 100 χρονών πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν θέματα με την συντήρηση και με διαρροές.

Λόγο τον διαρροών αυτών υπάρχει μεγάλος φόβος για κινδύνους που θα παρουσιαστούν και περιβαλλοντικής φύσης και βεβαίως για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων στις μεγαλουπόλεις αυτές . Το μεθάνιο που περιέχεται είναι βασικό αέριο θερμοκηπίου αλλά και επιβλαβές όταν εισπνέεται.

Γι αυτό το λόγο λοιπόν η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότησε την Google για να εξοπλίσει το στόλο των αυτοκινήτων της που φτιάχνει τους χάρτες με τεχνολογία να «μυρίζουν» τυχόν διαρροές αερίου και να τις καταγράφουν αλλά και να μετράνε την έκταση της διαρροής.

Η συσκευή που προστέθηκε στα αμάξια της Google πετάει υπέρυθρη ακτινοβολία στο χώρο και αφού το μεθάνιο την απορροφά μπορούν να δουν ανάλογα με την ποσότητα της ακτινοβολίας που «λείπει» πόσο μεγάλη είναι η διαρροή. Η δειγματοληψία που γίνεται είναι συνεχής και έχουν δημιουργηθεί περίπου 2000 σημεία σταθερής παρακολούθησης για να είναι τα αποτελέσματα όσο πιο επαληθευμένα γίνεται.

Στον παραπάνω χάρτη είναι  η πόλη της Βοστώνης στις ΗΠΑ και τα σημεία που βρέθηκε διαρροή υγραερίου.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ