Τα νέα κουφώματα δεν χάνουν από πουθενά

Διαβάστηκε από 4198 αναγνώστες -

Τα παλιά σου κουφώματα φταίνε για το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου. Δες τώρα τι πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις τα σωστά κουφώματα, το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ» σου δίνει γενναία χρηματοδότηση για να τα αλλάξεις.

 
Κρατήστε το κρύο και τη ζέστη έξω από την πόρτα σας! Τα ενεργειακά κουφώματα σας παρέχουν άνεση και οικονομία.
Εξοικονομούν κατά 65% συγκριτικά με τα παλιά σας.
Διαβάστε τώρα τι πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε τα σωστά κουφώματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες που έχετε.
 • Το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου, προέρχεται από τα παλιά κουφώματα. 
Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της αντικατάστασης κουφωμάτων έχει αναχθεί σε μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρει. Έρευνες δείχνουν πως το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών ενός διαμερίσματος, προέρχονται από τα παλιά κουφώματα. Εκτός από την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φτάνει έως και 65% σε σύγκριση με τα κουφώματα παλαιού τύπου (ξύλινο πλαίσιο - μονό τζάμι), τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν επιπλέον μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση, αντοχή και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.
 • Η  θέση του κουφώματος, στο σπίτι, είναι σημαντική παράμετρος ώστε αν μην υπάρχουν απώλειες ενέργειας
Συμβουλές και άλλα σημεία προσοχής για την επιλογή κουφωμάτων 
- Η θέση του κουφώματος είναι ακόμα μια παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή σας. Η έκθεση στον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός του κουφώματος είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπΆ όψιν (π.χ. σε βορινό παράθυρο δεν ενδείκνυται η εφαρμογή κουφώματος αλουμινίου χωρίς θερμομόνωση, γιατί θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας).
- Στην τελική επιλογή θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας: θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση (η τελευταία σχετίζεται περισσότερο με τα υαλοστάσια, παρά με το πλαίσιο του κουφώματος).
- Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού που θα εφαρμόσει το κούφωμα είναι πολύ σημαντικός. Όποιον κι να επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στο χώρο σας, ότι διαθέτει πιστοποιητικά για τα κουφώματα (αναζητείστε τη σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους
- Τέλος, η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσετε.
 • Τα συνθετικά κουφώματα ανακυκλώνονται πλήρως αν θες να τα επαναχρησιμοποιήσεις για την παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ
Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, είναι από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς η διαδικασία παραγωγής τους χρειάζεται λιγότερη ενέργεια. Επίσης, μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Η ηχομόνωση δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά. 
 • Μπορείς να πάρεις χρηματοδότηση από το  «Εξοικονομώ Κατ΄οίκον ΙΙ» 
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά).

Τι κουφώματα έχεις στο σπίτι σου;
Ποια είναι η δική σου βασική ανάγκη; Θερμομόνωση ή ασφάλεια;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Γιάννης Γ

  Καλημέρα. Μετά συγχωρήσεως που θα πω αυτον τον αρχαίο χρησμό της Πυθείας που εκτιμώ οτι ταιριάζει απόλυτα με αυτην την άνάρτηση. Το , Ήξεις αφήξεις, ου εν το πολέμω θνήξεις :μτφ. Θα πάς θα γυρίσεις, στον πόλεμο δεν θα πεθάνεις. Για εμένα τον άσχετο με τα κουφώματα συγκεκριμμένα ποια ειναι τα καλύτερα να πάρω? Δεν θέλω χρησμούς και υπεκφυγές τύπου Πηθείας κύριοι. Θέλω τεκμηριωμένη λεπτομερή ανάλυση οπως ποιά ειναι (τι τύπος) τα κορυφαία κουφώματα σήμερα , τα μετά , και κατόπιν τα επόμενα.κλπ Αν πάω στον αλλουμινά , θα παινέψει τα κουφώματα αλλουμινίου ως τα πρώτα και καλύτερα και με την συμβουλή του να μην ακούω καννένα για τα άλλου τύπου, εάν πάω σε αυτόν με τα συνθετικά το ιδιο θα πεί για τα δικού του τύπου κουφώματα, εάν πάω και σε κάποιον με κουφώματα ειδικής συμπαγους ξηλείας το ίδιο θα μου πεί και αυτός. κοκ. Συγνώμη για αυτή την παρέμβασή μου και σας ευχαριστώ για την προσοχή σας..

    2
  • 4green

   Απάντηση: Αγαπητέ Γιάννη Γ., το συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζει κυρίως τα πλεονεκτήματα των ενεργειακών κουφωμάτων ώστε το κοινό να τα γνωρίσει. Στα παρακάτω link υπάρχουν παλαιότερες αναρτήσεις με τα είδη των κουφωμάτων. Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο. https://www.4green.gr/news/data/glitwste-lefta/20-oikonomia-me-energeiaka-koyfwmata_113973.asp https://www.4green.gr/news/data/glitwste-lefta/Tha-koyfwtheite_113230.asp

    

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 • Νανοτεχνολογία για προστασία τοιχοποιίας

  Νανοτεχνολογία για προστασία μαρμάρων, γρανιτών και τοιχοποιίας από τους λεκέδες χρωμάτων graffiti Το SurfaPore AG από τη Nanophos εφαρμόζεται εύκολα στις υπάρχουσες, ή καινούργιες επιφάνειές σας και δημιουργεί μία αδιάβροχη επίστρωση σφραγίζοντας τους μικρότερους πόρους των επιφανειών καθίστώντας εύκολο το καθάρισμα από χρώμα graffiti. τηλ: 22920 69312 Περισσότερα
 • SL2900 Συρόμενο Θερμομονωτικό Σύστημα

  Το SL2900 της ALUMINCO είναι το μοναδικό συρόμενο σύστημα με εκτροπή που ικανοποιεί ευρείας κλίμακας απαιτήσεις ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ιδιαίτερα κομψών κατασκευών. τηλ: +30 22620 47000 (100) Περισσότερα