Ρε φίλε βγήκαν χρώματα με νανοτεχνολογία

Διαβάστηκε από 15046 αναγνώστες -

Υπάρχουν χρώματα με νανοσωματίδια που προστατεύουν το σπίτι σε περίπτωση φωτιάς, αντέχουν, στον χρόνο πολύ περισσότερο από τα απλά χρώματα και παρέχουν θερμομόνωση.

 
 
 • Βγήκαν χρώματα με νανοτεχνολογία
Θα θελες να βάψεις το σπίτι σου με high tech χρώματα νέας γενιάς και να μην τα πληρώσεις για χρυσά;
 Τα μικροσωματίδια των νανοχρωμάτων έχουν την ικανότητα να αντανακλούν πάνω από το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό συμβαίνει διότι οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν στα πάρα πολλά μικρά σωματίδια και αντανακλώνται.
Προσδίδουν έτσι, θερμομονωτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι.
 
 • Θα βάψεις μία φορά και ξεμπέρδεψες για χρόνια
Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μιας και δεν φθείρονται από τον ήλιο και την υγρασία όπως τα άλλα χρώματα. Το κόστος τους ξεκινά από τα 2ευρώ/τ.μ., ενώ τα αντίστοιχα συμβατικά κοστολογούνται στο 1ευρώ/τ.μ.
 
 • Με τα νανοχρώματα θα γλιτώσεις λεφτά και από την θέρμανση
Πιο αναλυτικά, η απόδοση των ενεργειακών χρωμάτων είναι εντυπωσιακή, καθώς -σύμφωνα και με τις σχετικές μετρήσεις- η χρησιμοποίησή τους για το βάψιμο ενός κτιρίου, «μεταφράζεται» αυτόματα σε μία ενεργειακή εξοικονόμηση που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 30%. Έχει υπολογισθεί δε, ότι τα οικολογικά χρώματα μπορούν να μειώσουν την ηλεκτρική ενέργεια των χρησιμοποιούμενων κλιματιστικών μονάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμη και κατά 65%.
 
Επίσης, τα ενεργειακά χρώματα μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να «αγγίξουν» την αποτελεσματικότητα της εσωτερικής ή εξωτερικής δομικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία, η απόδοσή τους όμως είναι αρκετά υψηλή και η τιμή τους αρκετά χαμηλότερη.
 
 • Προστατεύουν και το σπίτι σε περίπτωση φωτιάς
Τα νανοχρώματα είναι ιδανικά για τους εξωτερικούς τοίχους και σταματούν τη φωτιά. Έτσι, σε περίπτωση πυρκαγιάς του κτιρίου καθυστερούν την διάδοση της. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς σχηματίζουν αέρια που δεν καίγονται, µε αποτέλεσμα να απομακρύνουν  το οξυγόνο, εμποδίζοντας την  φωτιά να εξαπλωθεί.
 
Έρχεται καλοκαιράκι… Σκεφτόσουν να φρεσκάρεις το σπίτι;
Ψήνεσαι να δοκιμάσεις νανοχρώματα;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

 • Νέα προϊόντα από την Vivechrom!

  To VIVECRYL THERMOELASTIC ECO της Vivechrom είναι ένα κορυφαίας ποιότητας οικολογικό ακρυλικό, ειδικό θερμοπροστατευτικό & μονωτικό χρώμα εξωτερικών τοίχων. ∆ιατηρεί την ελαστικότητά του από -20°C έως 80°C και καλύπτει τέλεια μικρορωγμές, προσφέροντας εξαιρετική στεγάνωση από την υγρασία. τηλ: 801 11 55 600 Περισσότερα
 • Συμφωνία co-branding για το θερμομονωτικό υλικό NEOPOR

  Τη χρήση του εμπορικού σήματος NEOPOR, του αυθεντικού μονωτικού υλικού της BASF, στις γραφιτούχες θερμομονωτικές πλάκες του πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης VITEXTHERM EPS 80 GRAPHITE της Vitex συμφώνησαν  οι εταιρείες BASF και Vitex Α.Ε.  τηλ: 2105589400 Περισσότερα
 • Χρωματίστε με οικολογικά χρώματα VECHRO

  Συμβουλευτείτε τα Ολοκληρωμένα Οικολογικά και μη Συστήματα Βαφής που σας προτείνει η Vechro για να συνδυάσετε Σωστή Αισθητική, Υψηλή Προστασία και Αντοχή στο Χρόνο, Επιτυχία στην επιλογή σας. τηλ: 210-4816101-3 Περισσότερα