Νέα τζάμια που αντέχουν τα πάντα!

Διαβάστηκε από 10987 αναγνώστες -

Τζάμια τριπλά ή triplex; Τζάμια με μεμβράνη ανάμεσα στα γυαλιά αντί για κενό και τζάμια που δεν σπάνε με τίποτα! Τι να πρωτοδιαλέξεις; Δες τα όλα τώρα!

 
  • Τα ενεργειακά τζάμια επεξεργάζονται θερμικά και γίνονται τέσσερις με πέντε φορές πιο ανθεκτικά και ασφαλή
Όπως και κάθε άλλο συστατικό, το γυαλί πρέπει να είναι αξιόπιστο, ώστε να είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί. Οι κατασκευαστές γυαλιού αναγνώρισαν αυτό το γεγονός πάνω από 100 χρόνια πριν και εφαρμόζουν αυτή την αρχή σήμερα. 

- Πλήρως σκληρυμένος υαλοπίνακας
Σε αυτή τη διαδικασία, το βασικό γυαλί υπόκειται σε  θερμική επεξεργασία (ψήνεται), και αποκτά τρία εξαιρετικά χαρακτηριστικά: 
• Τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη αντοχή στα δοκιμαστικά test που πραγματοποιούνται,  σε σχέση με το μη επεξεργασμένο γυαλί του ίδιου πάχους και μπορεί για αυτό το λόγο να αντέξει εντυπωσιακά  υψηλότερες δυνάμεις φόρτισης.
Το ψήσιμο επίσης κάνει το γυαλί πιο ανθεκτικό σε έντονες μεταβολές σε ζεστές θερμοκρασίες, καθιστώντας το πρακτικά απρόσβλητο σε θραύση λόγο θερμικού σοκ.
• Ακόμη και όταν ξεπεραστούν τα ούτως ή άλλως πολύ αυξημένα όρια της μηχανικής αντοχής, τότε το γυαλί θα θρυμματιστεί σε χιλιάδες μη αιχμηρά,  χαλαρά ενωμένα μεταξύ τους κομματάκια, τα οποία είναι πρακτικά ακίνδυνα για σοβαρό τραυματισμό, σε αντίθεση με τα αιχμηρά μεγάλα κομμάτια που είναι επακόλουθα του σπασίματος ενός συμβατικού γυαλιού.
     
  • Αντί να έχουν κενό ανάμεσα στο κάθε γυαλί έχουν ειδική μεμβράνη για μόνωση
Η μεμβράνη αυτή μπορεί να είναι διάφανη, ημιδιάφανη, ή και έγχρωμη. Η συνένωση αυτή αυξάνει την αντοχή του υαλοπίνακα στα χτυπήματα, αλλά ακόμα και αν το χτύπημα είναι τόσο ισχυρό ώστε να προκαλέσει θραύση, το τζάμι δεν καταρρέει γιατί συγκρατείται από την μεμβράνη. Τα τζάμια αυτά εάν τα κοιτάμε κάθετα προς την επιφάνεια τους μας φαίνονται σαν μονά. Έτσι τα πάχη που συνήθως χρησιμοποιούνται έχουν έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς : 3+3mm, 4+3mm, ..., 3+3+3mm, 5+5mm,άλλα ουσιαστικά είναι καθαρά θέμα επιλογής.
     
  • Υπάρχουν υαλοπίνακες που αντανακλούν την βλαβερή υπέρυθρη ακτινοβολία
Η υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι επιθυμητή και ανεπιθύμητη. Είναι επιθυμητή όταν αναζητούμε την ηλιακή ζεστασιά, άνεση και φυσική θέρμανση του χώρου μας. Αντιθέτως είναι ανεπιθύμητη όταν γίνεται ενοχλητική, όταν το δωμάτιό μας ζεσταίνεται θέτοντας σε δοκιμασία ανθρώπους και κλιματιστικά συστήματα.
Για τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας μέσω των υαλοστασίων, λοιπόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
-Υαλοπίνακες ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας (solar control)
-Χαμηλής θερμικής εκπομπής (low emissivity) υαλοπίνακες.
Η υπεριώδης ακτινοβολία, και κυρίως το τμήμα 280-380nm (UVB & UVA), είναι δυνατόν να έχει βλαβερές συνέπειες, όπως ηλιακά εγκαύματα του δέρματος και ξεθώριασμα του χρώματος των αντικειμένων που εκτίθενται στον ήλιο

Για την προστασία των αντικειμένων και των ανθρώπων απαιτείται ο αποκλεισμός της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Σημαντική συμβολή στην μείωση των βλαβερών συνεπειών, μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένοι υαλοπίνακες όπως: 
-Οι πολυστρωματικοί (laminated) υαλοπίνακες, με ειδική αντί-UV μεμβράνη PVB, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και του 99,6% της υπεριώδους ακτινοβολίας.
- Οι έγχρωμοι (body tinted) υαλοπίνακες μπορούν να φιλτράρουν τμήματα του ηλιακού φάσματος επιλεκτικά. 
- Οι υαλοπίνακες με χαμηλό ηλιακό συντελεστή (solar factor), μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των θερμικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας 
Σημειωτέον ότι κανένα γυαλί δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη προστασία από το ξεθώριασμα των χρωμάτων.
 
  • Τα triplex τζάμια συγχέονται με τα τριπλά. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη.
Τρία φύλλα τζαμιού, δυο διάκενα. Τα τριπλά τζάμια έχουν καλύτερα αποτελέσματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης σε σχέση με τα διπλά. Εδώ όμως είναι μεγαλύτερο το συνολικό πάχος του τζαμιού καθώς και το βάρος του και αυτό δημιουργεί δυσκολίες. Στην πραγματικότητα τα τριπλά τζάμια μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικές κατηγορίες κουφωμάτων και με ειδικούς μηχανισμούς ανθεκτικούς σε μεγάλα βάρη.  H λέξη «τρίπλεξ» πολύ συχνά συγχέεται με τα τριπλά τζάμια. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη.

Ποίον υαλοπίνακα διαλέγεις;
Εσύ έχεις ακόμα τα απλά τζάμια στο σπίτι σου;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΜΙΑ

  • Καινοτόμες Λύσεις στα συστήματα Κουφωμάτων

    Καινοτομία- Mέγιστη άνεση- Μετρήσιμη Ποιότητα- Για το σύγχρονο τρόπο ζωής! Η ασυμβίβαστη προσήλωση της REHAU: στην τελειότητα, επεκτείνεται σε κάθε στάδιο παραγωγής προφίλ παραθύρων και πορτών: Σχεδιασμός, Πρώτες Ύλες, Κατασκευή, Τοποθέτηση, Συλλογή, Ανακύκλωση. τηλ: 2310 633301, 210 6682500 Περισσότερα