Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε., από τις 2 Ιανουαρίου 2017 λειτουργεί ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική

ΕΔΑ Αττικής:μείωση κόστους έως 50%

Διαβάστηκε από 2763 αναγνώστες -

ΕΔΑ Αττικής: Δυναμικό ξεκίνημα με μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης με το φυσικό αέριο έως και 50%

 
Με εφαλτήριο ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική, κεκτημένο της μακράς πορείας δραστηριοποίησής της στο λεκανοπέδιο από το 2001, η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής λειτουργεί από την 02/01/2017 ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική σε συνέχεια του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας, όπως αυτές ασκούνταν μέχρι πρόσφατα από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Αποστολή της ΕΔΑ Αττικής είναι να συνδέσει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής στο σύγχρονο δίκτυο διανομής φυσικού αερίουμε τρόπο ασφαλή, αξιόπιστο και αποδοτικό. Μεοδηγό τη μακρόχρονη εμπειρία, την τεχνογνωσία, την αφοσίωση στην ασφάλεια, τον σεβασμό στην τήρηση του κανονιστικού πλαισίου και τη δέσμευση για διαρκή ανάπτυξη, η ΕΔΑ Αττικής αναλαμβάνει να λειτουργεί, να συντηρεί και να αναπτύσσει το δίκτυο διανομής στην Αττική, εστιάζοντας στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη της αγοράς και προσφέροντας σύγχρονες και αποδοτικές λύσεις προς τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο και την πρόσβαση ολοένα και περισσότερων κατοίκων στο δίκτυο διανομής, η ΕΔΑ Αττικής έχει σχεδιάσει ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης που περιλαμβάνει επενδύσεις 67εκατ.ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων και την παροχή κινήτρων σύνδεσης σε βάθος 5ετίας, ανάπτυξη 100χλμ. δικτύου και τεχνικών έργων σε όλο το λεκανοπέδιο, διεύρυνση και ισχυροποίηση του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε κάθε περιοχή της Αττικής και την ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών και υπηρεσιών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών του δικτύου διανομής και των τελικών πελατών φυσικού αερίου.

Κύριος σκοπός της εταιρείας από την αρχή λειτουργίας της είναι η μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης για τους καταναλωτές, αφού το κόστος αυτό αποτελεί και το βασικό ανασταλτικό παράγοντα στην απόφασή τους να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΑ Αττικήςεπιδιώκει τη σύνδεση 12.000 νέων νοικοκυριών εντός του 2017 παρέχοντας σημαντικά οικονομικά κίνητρα που μειώνουν έως και 50% το συνολικόκόστος σύνδεσης για μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα που θα επιλέξει αυτόνομη σύνδεση.
Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται μέσα από την προσφορά 100% έκπτωσης στα τέλη σύνδεσης, καθώς και το  πρόγραμμα επιδότησης απευθείας από την ΕΔΑ Αττικής, που επιδοτεί μέρος του κόστους μετατροπής της εγκατάστασης θέρμανσης καιπροσφέρει μέχρι και 3.000ευρώ για μια πολυκατοικία και 750ευρώ για ένα διαμέρισμα.Το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε ισχύ από την 03/04 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού και απευθύνεται σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις ανεξαρτήτως ισχύος.

Παράλληλα, η εταιρεία θα εφαρμόσει μία επιτυχημένη πρακτική σύνδεσης ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικίες με χρήση ανυψωτικής στήλης και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι των διαμερισμάτων, δίνοντας λύση σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτόνομης σύνδεσης λόγω τεχνικών δυσκολιών και ταυτόχρονα,μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος σύνδεσης.Έτσι, σε συνδυασμό με την απλοποιημένη πλέον διαδικασία για την τοποθέτηση αυτόνομης μονάδας θέρμανσης χωρίς απαίτηση έγκρισης, η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου γίνεται εξαιρετικά απλή υπόθεση.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, «η ΕΔΑ Αττικής έχει θεμελιώσει γερές βάσεις ως ο Αξιόπιστος Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Αερίου στην Αττική,διαθέτοντας αναγνωρισμένη εξειδίκευση, υψηλή τεχνογνωσία και μακρά πορείαστην αγορά του φυσικού αερίου στην Αττική». Ο κ. Μπαλάσκας, αναφερόμενος στα στρατηγικά σχέδια της εταιρείας, τόνισε ότι θα κινηθούν σε ένα διπλό άξονα: «Αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίουστα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Αττικής,αναπτύσσοντας και λειτουργώντας με ασφάλεια το σύγχρονο δίκτυο διανομής στο λεκανοπέδιο και προσφέροντας κίνητρα που μειώνουν το κόστος σύνδεσης μέσωτου εταιρικού προγράμματος επιδότησης του κόστουςεγκατάστασης και των δωρεάν τελών σύνδεσης. Η επίτευξη των στόχων αυτών υπογραμμίζεταιαπό το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουμε ως ΕΔΑ Αττικής για τη διασφάλιση αφενός της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου και αφετέρου τη βιώσιμη ανάπτυξη αυτής,δημιουργώντας παράλληλα προστιθέμενη αξία για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ