Η πολυτέλεια του έξυπνου σπιτιού δεν είναι πλέον μόνο για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Με το κινητό τα ελέγχω όλα

Διαβάστηκε από 2256 αναγνώστες -

Με το κινητό ανοιγοκλείνεις την θέρμανση, βλέπεις τι λείπει από το ψυγείο σου, γράφεις το αγαπημένο σου τηλεοπτικό πρόγραμμα για να το δεις όποτε θες και στέλνεις εντολή στην κουζίνα σου για να αρχίσει να ψήνει το φαγητό.

 
Ανοίγεις την πόρτα και ένα κύμα καύσωνα βγαίνει μέσα από το σπίτι σου! Καλοκαιράκι, γυρνάς απ την παραλία να ξεκουραστείς και μπαίνεις σε ένα σπίτι καμίνι. Πόσες φορές έχει συμβεί; Nα σκάμε απ τη ζέστη και να περιμένουμε πότε το air condition να «πιάσει» θερμοκρασία για να δροσιστούμε;
 • Με το κινητό ανοιγοκλείνεις θέρμανση/κλιματισμό
Πριν πας στο σπίτι, με το κινητό σου μπορείς να στείλεις εντολή μέσω internet στον έξυπνο θερμοστάτη ή στο high tech κλιματιστικό σου και να έχουν ήδη πιάσει την τέλεια θερμοκρασία πριν ανοίξεις την πόρτα. Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένεις ένα μισάωρο μέχρι να γίνει η θερμοκρασία του σπιτιού υποφερτή.
 • Πριν πας σπίτι στέλνεις εντολή στον φούρνο να αρχίσει να ψήνει το φαγητό
Με τον ίδιο τρόπο, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σου, μπορείς κάθε μέρα γυρνώντας από την δουλειά να έχεις έτοιμο το ταψί με το παστίτσιο που έβαλες στο φούρνο το πρωί. Μπορείς να ρυθμίζεις στους πόσους βαθμούς και για πόση ώρα θα δουλέψει ο φούρνος.
 • Βλέπεις στο κινητό τι λείπει απ το ψυγείο σου
Πήγες super market και δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις ψωνίσει ότι χρειάζεσαι. Βλέπεις στο κινητό ακριβώς τι λείπει απ το ψυγείο. Τα ψυγεία νέας γενιάς έχουν αισθητήρες θέσης, καταγράφουν τι προϊόντα λείπουν και συνδέονται μέσω Internet στο κινητό σου για να ξέρεις κι εσύ. Επίσης σε ειδοποιούν με μήνυμα όταν αδειάζουν για να μην ξεχάσεις να αγοράσεις τρόφιμα.
 • Από το κινητό δίνεις σήμα στην τηλεόραση για να γράψεις το πρόγραμμα που θες
Έμαθες ότι στην τηλεόραση σήμερα έχει ταινιάρα σε πρώτη προβολή αλλά είσαι έξω με παρέα. Δεν πρόκειται να την χάσεις, το κινητό σου είναι συνδεδεμένο μέσω Internet με την τηλεόραση και το recorder, απλά στείλε την εντολή να ξεκινήσει την εγγραφή τις ώρες που θες. Θα δεις την ταινία όταν έχεις χρόνο.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε, αυτή η τεχνολογία είναι πλέον προσιτή σε όλους. Όπως και με τις smart τηλεοράσεις οι τιμές των συσκευών αυτών είναι απλά λίγο πιο τσιμπημένες, παρ όλα αυτά καίνε λιγότερο λόγω τεχνολογίας.

Θέλετε ένα σπίτι σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας;
Εσείς χρησιμοποιείτε ήδη τέτοια τεχνολογία;
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

 • Περιβαλλοντική τεχνολογία επεξεργασίας λυμάτων

  Με την κατάργηση του βόθρου απαλλάσσεστε άμεσα από τα έξοδα που τον συνοδεύουν. Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα του κήπου, κάνοντας έτσι σημαντική οικονομία στον λογαριασμό του νερού. Το νερό είναι ένα αγαθό σε έλλειψη τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον. http://rotosal.gr/ Περισσότερα
 • Καινοτόμα τεχνολογία για πράσινη ενέργεια

  Η In.Te.REn  έχει σαν στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων με εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών, πρακτικών και μεθόδων, με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη αλλά και στις επιθυμίες των πελατών της, προς όφελος του ανθρώπου και του φυσικού περιβάλλοντος με την οικονομικότερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση του χρηματικού σας κεφαλαίου. Περισσότερα
 • Απολαύστε το νερό του σπιτιού σας!

  Η Primato αγαπά να σας εξυπηρετεί σωστά, προτείνουν τα κατάλληλα φίλτρα καθαρισμού νερού ανάλογα την περίπτωση, την ανάγκη και την περιοχή που ζείτε, και είναι παρόντες με συνέπεια και μετά την πώληση, κάθε φορά! Το νερό γίνεται ξανά το πολυτιμότερο αγαθό για όλη την οικογένεια… τηλ: 2310 383588 Περισσότερα