Το μέλλον του κουφώματος είναι αμόλυβδο και πλήρως ανακυκλώσιμο.

Oι προτάσεις προϊόντων για την ανακαίνιση των κουφωμάτων από την Aluplast είναι πολλές.

Καινοτόμα Κουφώματα!

Διαβάστηκε από 17719 αναγνώστες -

Η αντικατάσταση των κουφωμάτων σας με σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα αποτελεί μία αποδοτική επένδυση για την ποιοτική αναβάθμιση του κτιρίου σας και τη βελτίωση της ζωής σας σε αυτό.

 
Γιατί να αλλάξω τα κουφώματά μου; Οφέλη και πλεονεκτήματα.

Επιγραμματικά τα κυριότερα είναι τα εξής:
  • Θερμομόνωση
  • Οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος
  • Αισθητική
  • Ασφάλεια
  • Αξία Ακινήτου
  • Ηχομόνωση
 Η οικογενειακή επιχείρηση  Aluplast, έχοντας στο ιστορικό της βραβείο βιομηχανίας, προτείνει λύσεις ανάμεσα από μία ιδανική σειρά κουφωμάτων αναλόγως την περίπτωσή σας.

Κουφώματα για αντικατάσταση / ανακαίνιση του παλιού.

Ορισμοί σχετικά με το θέμα ανακαίνιση
EnEV (κανονισμός εξοικονόμησης ενέργειας):
Στον εκσυγχρονισμό των παλιών κτιρίων με σημαντικές κατασκευαστικές επεμβάσεις στα δομικά υλικά (πρόσοψη, κουφώματα και στέγη) επεμβαίνουν οι διατάξεις του κανονισμού εξοικονόμησης ενέργειας.

Μία ελάφρυνση μπορεί να ισχύσει μόνο πλέον, εάν η επιφάνεια του αλλαγμένου δομικού υλικού δεν υπερβαίνει τα 10 από εκατό της συνολικής εκάστοτε επιφάνειας του κτιρίου. Αυτό σημαίνει, εάν αλλαχθεί πάνω από το 10% ενός κτίσματος (καταμέτρηση στο συνολικό κτίριο), επεμβαίνει η διάταξη εξοικονόμησης ενέργειας και επιβάλει την τήρηση του καθορισμένου μέγιστου επιπέδου σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος.
Στα κουφώματα το ανώτατο όριο της τιμής U είναι 1,3 W/m².

KFW (πιστωτικό ίδρυμα ανοικοδόμησης):
Στο KFW και στα προγράμματά του απαιτείται ένα αντίστοιχο ελάχιστο επίπεδο σε σχέση με την ενεργειακή κατανάλωση.
Εδώ ισχύει και ο κανονισμός εξοικονόμησης ενέργειας (EnEV) ως σχετικό σημείο αναφοράς μεγέθους, όπου για σημαντικές βελτιώσεις προκύπτουν και αντίστοιχα υψηλότερες χρηματοδοτήσεις.
Εαν με το KFW εκτελεστούν π.χ. επιδοτούμενες μεμονωμένες παρεμβάσεις, τότε τα κουφώματα θα πρέπει να έχουν μία μέγιστη τιμή U  0,95 W/m²K και οι τοίχοι να έχουν μία καλύτερη μόνωση, ώστε τα κουφώματα να παραμένουν τα χειρότερα δομικά στοιχεία του διαμερίσματος /του κτιρίου, ώστε η υγρασία να εμφανιστεί στο κούφωμα και όχι στους τοίχους όπου μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία και εμφάνιση μούχλας.

Passivhaus: παθητικά κτίρια στις παλιές κατασκευές είναι ακόμα σχετικά σπάνια, αλλά μετά από απαίτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας θα περάσει και εδώ στα επόμενα χρόνια, μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα σαν πρότυπο.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις για το μέλλον θα είναι σίγουρα εδώ οι αντίστοιχες κατασκευαστικές περιπτώσεις από την παρακαταθήκη, που θα πρέπει να προσαρμοστούν στα τρέχοντα προϊόντα για την ανακαίνιση.

Στον κλάδο κούφωμα  η  Aluplast  από τους πρώτους προμηθευτές συστημάτων, προσφέρει ένα κούφωμα με κατασκευαστικό βάθος 70χιλιοστά, το οποίο έχει πιστοποίηση βάση προτύπου  ift-Passivhaus.

Για περισσότερες πληροφορίες από τους ειδικούς, πατήστε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ