Περισσότεροι δικαιούχοι στο «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον»

Διαβάστηκε από 11776 αναγνώστες -

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποίησε την ΚΥΑ σύστασης του Ταμείου «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον», προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στο υφιστάμενο, απερχόμενο πρόγραμμα.

 
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρου Χαρίτση, γίνονται οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι από τις επιστροφές των δανείων να διατεθούν στο σκέλος του προγράμματος για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.
  
Οι εν λόγο πόροι σε συνδυασμό με πόρους που θα διατεθούν από τα δικαιώματα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς επίσης και πόρους από τους τόκους των κεφαλαίων του Ταμείου θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τη δυνατότητα υπαγωγής περίπου 8.000 εκ των εκκρεμουσών αιτήσεων στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις υπαγωγής και να ειδοποιηθούν οι δικαιούχοι για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.

Σημαντική παράμετρος της τροποποίησης της ΚΥΑ είναι ότι οι πόροι που θα διατεθούν αυτή τη φορά είναι αποκλειστικά εθνικοί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι τους επόμενους μήνες θα οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν, εφόσον διατηρείται το ενδιαφέρον, να υποβληθούν εκ νέου, και με μικρές τροποποιήσεις, οι αιτήσεις των δικαιούχων που δεν εντάχθηκαν στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ