Ένα σπίτι εμπνευσμένο από το Star Wars!

Διαβάστηκε από 1747 αναγνώστες -

Πώς θα σας φαινόταν να μένετε σ ένα σπίτι που μοιάζει σκηνοθετημένο από τον George Lucas, δημιουργό του Star Wars; Η νοτιοκορεάτικη Moon Hoon Αrchitecture χρησιμοποίησε τη Δύναμη – The Force- για να φτιάξει ένα σπίτι διασκεδαστικό, αλλά και πρακτικό!

 

Η ιδέα για το ασυνήθιστο πρότζεκτ γεννήθηκε όταν ένας πιλότος και η πρώην συνοδός εδάφους σύζυγός του προσέγγισαν την εταιρεία Hoon Moon, με σκοπό να ζητήσουν το σχεδιασμό ενός σπιτιού με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, για τους ίδιους και τα δύο παιδιά τους. Εμπνευσμένοι από το γεγονός πως ο σύζυγος ήθελε μικρός να γίνει αστροναύτης, η εταιρεία μετά από αρκετό brainstorming κατέληξε σ ένα design που παραπέμπει στη θρυλική σειρά ταινιών Star Wars!

Καθώς το σπίτι επρόκειτο να φιλοξενήσει μια τετραμελή οικογένεια, το εσωτερικό του είναι άνετο και πρακτικό. Τα συνολικά 131 τμ είναι διαμοιρασμένα σε τρεις ορόφους, ενώ τα πολλά παράθυρα που διαθέτει το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο. Στους πρώτους δύο ορόφους βρίσκεται η κουζίνα, το μπάνιο, τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι, ενώ ο τρίτος είναι αφιερωμένος στην ψυχαγωγία: μια βιβλιοθήκη αποτελεί τη μυστική πόρτα που οδηγεί στο κρυφό game room, που διαθέτει τσουλήθρα και "control room" για τους Jedis του σπιτιού!

Το κόστος του σπιτιού ανήλθε στα 150.000 ευρώ, μια τιμή σχετικά χαμηλή αναλογικά με την ποιότητα και το design.

May the Force be with you!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ