IHS: 40-42GW νέων φωτοβολταϊκών παγκοσμίως το 2014

Διαβάστηκε από 1636 αναγνώστες -

Η IHS Inc. υπολογίζει ότι μόλις 40-42GW φωτοβολταϊκής παραγωγικής ικανότητας θα εγκατασταθούν, συνολικά, για το 2014, αύξηση 15% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013, αλλά μια χαμηλότερη εκτίμηση, συγκριτικά με άλλους αναλυτές.

 

Επικαλούμενη την Solar PV Demand Tracker έκθεσή της, η IHS προειδοποιεί για διάφορους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου ενός «όλο και πιο πιθανού» κύκλου ανόδου και πτώσης στην Ιαπωνία, που οφείλεται, εν μέρει στην αναμονή λήξης των feed-in tariff για οικιακές εγκαταστάσεις της χώρας. Η εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι αναμένει άφθονη προσφορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και μια μέτρια μείωση στις τιμές φωτοβολταϊκής μονάδας, inverter και εφαρμογών ισορροπίας συστήματος.

«Παρά τις αρκετές πρόσφατες απόψεις που ισχυρίζονται ότι οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα μπορούσαν να φθάσουν μέχρι και τα 55GW το 2014 και θα συνδυαστούν με περιορισμούς προσφοράς και μεγάλες αυξήσεις τιμών, η τελευταία τριμηνιαία ενημέρωση σχετικά με την ηλιακή ζήτηση από την IHS διαφωνεί σημαντικά με τις απόψεις αυτές και αναμένει τις εγκαταστάσεις να κυμαίνονται στο φάσμα των 40-42GW το επόμενο έτος», δήλωσε ο Ανώτερος Διευθυντής Solar Research της IHS, Ash Sharma.

Η IHS αναμένει, επίσης, ότι η Κίνα θα εγκαταστήσει μόνο 9,5GW φωτοβολταϊκών το 2014, αντί του στόχου των 12GW. Η εταιρεία επικαλείται την έλλειψη ενός πλαισίου για τη στήριξη της μετάβασης προς την κατανομή της παραγωγής, και δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι ο στόχος της χώρας για την εγκατάσταση 8GW φωτοβολταϊκών είναι εφικτό.

Η IHS εκτιμά, ακόμη, ότι μόλις 7,7GW φωτοβολταϊκής δυναμικότητας θα προστεθούν από τις «αναδυόμενες αγορές» το 2014, από τα 5,4GW του 2013. Η εταιρεία προειδοποιεί ότι άλλες προβλέψεις που παρουσιάζονται για τις αναδυόμενες αγορές είναι «πολύ bullish» και δεν λαμβάνουν υπόψη τις πολύ διαφορετικές συνθήκες της αγοράς, τονίζοντας την αργή πρόοδο ανάπτυξης εγκαταστάσεων στη Χιλή και τη Νότια Αφρική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ