GTM Research: Αύξηση των τιμών των φωτοβολταϊκών 9% το 2014

Διαβάστηκε από 1498 αναγνώστες -

Οι τιμές φωτοβολταϊκών προβλέπεται να αυξηθούν κατά 9% το 2014, σύμφωνα με νέα έκθεση που εκπονήθηκε από την GTM Research.

 

Οι προβλέψεις δημοσιεύθηκαν στο «Outlook Pricing PV 2014: Value Chain Trends, Global Drivers and Regional Dynamics», το οποίο αναλύει τις τιμές τόσο κατά γεωγραφικές περιοχές όσο και σε σχέση με τα υλικά.

Η 9% αύξηση του κόστους καλύπτει το σύνολο της ανάντη της αλυσίδας αξίας φωτοβολταϊκών wafers πολυπυριτίου, κυττάρων και μονάδων, προσαρμοσμένη κατ όγκο.

Η GTM Research υποστηρίζει ότι παρά την αναμενόμενη αύξηση των τιμών στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι γεωγραφικές περιφερειακές διαφορές των τιμών θα οδηγήσουν, στην πραγματικότητα, την τελική τιμή μονάδας σε πτώση 1%.

Η 9% αύξηση αναμένεται να έρθει ως συνέπεια της στήριξη της αγοράς από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, με την παραγωγή σύμμεικτων τιμών πολυπυριτίου να αναμένεται να αυξηθούν έως και κατά 25% στη διάρκεια του έτους, ενώ οι τιμές των wafers θα αυξηθούν κατά 11% και οι τιμές των κυττάρων 5%.

Σύμφωνα με την GTM Research, η έκθεση εξέτασε, πάνω σε πολλαπλά σενάρια και αποτελέσματα, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προβλέψεις των τιμών. Η έκθεση προσδιορίζει τους βασικούς παράγοντες των τιμών, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας προσφοράς-ζήτησης, το κόστος προμηθευτή και την επιρροή στις τάσεις των τιμών από γεωπολιτικούς παράγοντες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ