IHS: Έκρηξη στην αποθήκευση ενέργειας στα εμπορικά φωτοβολταϊκά

Διαβάστηκε από 1782 αναγνώστες -

Η αγορά αποθηκευτικών λύσεων στον τομέα των εμπορικών φωτοβολταϊκών συστημάτων, αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα συντελεστή 700, μέχρι το 2017, προβλέπει η IHS.

 

Επί του παρόντος, η εμπορική αποθήκευση αποτελεί το μικρότερο τμήμα της αγοράς, με μόλις 3,2MW, και αναμένεται να «ανθήσει» σε σχεδόν 2,3GW μέχρι το 2017, ξεπερνώντας τη χρήση της τεχνολογίας αυτής στον τομέα φωτοβολταϊκών κατοικίας και υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Μια τέτοια ανάπτυξη στην εμπορική αποθήκευση αναμένεται να εκτοξεύσει το μερίδιο της αγοράς αποθήκευσης φωτοβολταϊκών από 5%, σε 40%, μεταξύ 2012 και 2017, σύμφωνα με την έκθεση του IHS «Ο ρόλος της αποθήκευσης ενέργειας στον κλάδο των φωτοβολταϊκών».

Η IHS δήλωσε ότι η προβλεπόμενη ανάπτυξη θα πρέπει να καθοδηγείται από ένα συνδυασμό της αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και της ζήτησης μεταξύ των επιχειρήσεων για εφεδρική ισχύ, σε περιοχές όπου οι προμήθειες του δικτύου είναι αναξιόπιστες.

Οδηγώντας την κούρσα, θα είναι οι επιχειρήσεις στη Βόρεια Αμερική, οι οποίες, σύμφωνα με την IHS, θα ευθύνονται για το 40% των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φωτοβολταϊκών εμπορικής κλίμακας, μέχρι το 2017.

Η Ιαπωνία θα είναι, επίσης, μια βασική αγορά, όσο ψάχνει για νέες εγχώριες πηγές ενέργειας, ώστε να καλύψει την ικανότητα παραγωγής που χάθηκε με το κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων της μετά την καταστροφή της Fukushima το 2011.

Όμως, η έκθεση αναφέρει ότι η αύξηση της εμπορικής αποθήκευσης ενέργειας πλέον περιορίζεται από το μικρό αριθμό των προμηθευτών για το τμήμα της αγοράς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ