Πλέον δημοφιλής εταιρική επωνυμία η SMA

Διαβάστηκε από 1328 αναγνώστες -

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IMS Research, οι μετατροπείς της SMA Solar Technology AG (SMA) είναι οι πλέον δημοφιλείς μετατροπείς διεθνώς.

 
Το IMS Research, το οποίο παρέχει έρευνες αγοράς και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της βιομηχανίας ηλεκτρονικών προϊόντων, ζήτησε τη γνώμη 400 χρηστών φωτοβολταϊκών μετατροπέων, μεταξύ αυτών διανομείς, εγκαταστάτες, επιχειρήσεις παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων και επιχειρήσεις χονδρεμπορίας. 

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν συνολικά 74 διαφορετικές εταιρικές επωνυμίες – σαφώς περισσότερες σε σύγκριση με την έρευνα του προηγούμενου έτους. Η SMA συγκέντρωσε σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των απαντήσεων και καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των προτιμώμενων εταιρικών επωνυμιών στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις Η.Π.Α.. Η IMS Research αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνας και τους λόγους για τους οποίους οι πελάτες επιλέγουν τον εκάστοτε κατασκευαστή μετατροπέων και τα προϊόντα του στην έκθεση «PV Inverter Customer Survey – World – 2013» που πρόκειται να δημοσιευθεί προσεχώς.

Η μελέτη καταδεικνύει κυρίως τη σημασία των παροχών εγγύησης και των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Περισσότεροι από 90 ερωτηθέντες ανέφεραν ότι αυτές οι παράμετροι είναι σημαντικές ή και καθοριστικής σημασίας για τα περισσότερα έργα. Η σημαντικότερη υπηρεσία που μπορεί να παρέχει ένας κατασκευαστής, είναι να ανταποκρίνεται σε αιτήματα τεχνικής υποστήριξης με χρόνο απόκρισης σημαντικά μικρότερο από τα συνηθισμένα δεδομένα. Σε σημασία ακολουθεί η υπηρεσία παροχής απομακρυσμένης επιτήρησης εγκαταστάσεων. 

Με 35% των προτιμήσεων, η SMA κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία «Προμηθευτής με τις πλέον ελκυστικές παροχές εγγύησης και τεχνικής υποστήριξης». «Λαμβάνοντας υπόψη την έντονα ανταγωνιστική αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι ελκυστικοί όροι εγγύησης, οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, καθώς και η καλή φήμη καθίστανται ολοένα και πιο σημαντικές για την ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας και την κατάκτηση μεριδίων αγοράς, για τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών μετατροπέων», δηλώνει ο κ. Sam Wilkinson, προϊστάμενος της IMS Research και υπεύθυνος για έρευνες στον τομέα των φωτοβολταϊκών μετατροπέων και στον τομέα Balance of System. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ