3 νέα φωτοβολταϊκά πάρκα από τη Solar Cells Hellas

Διαβάστηκε από 2463 αναγνώστες -

O Όμιλος εταιρειών Solar Cells Hellas συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στην υλοποίηση έργων με την πρόσφατη ολοκλήρωση τριών φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 3.19MW στο Νομό Βοιωτίας.

 
Τα τρία φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 1.53MW, 0.8MW και 0.86ΜW συνδέθηκαν με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας και αναμένεται να παράγουν συνολικά σε ετήσια βάση τουλάχιστον 4.944.500 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Aπό τη λειτουργία τους αναμένεται συνολικά η εξοικονόμηση ετησίως άνω των 4.625.500 Kg διοξειδίου του άνθρακα (CO2). 

Οι εργασίες των φωτοβολταϊκών έργων πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία ΒΙΟΣΑΡ ΑΕ., μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πληρώντας στο έπακρο όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Σχετικά με τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο Δημήτρης Παναγάκος, πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Solar Cells Hellas δήλωσε: 

«Το τελευταίο διάστημα ο πολλά υποσχόμενος κλάδος των ΑΠΕ και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών, βρίσκεται στο επίκεντρο δεχόμενος πολλές πιέσεις, βαδίζοντας τον δύσκολο δρόμο του εξορθολογισμού που πρέπει να χαρακτηρίζεται από την εξάλειψη των ελλειμμάτων και των χρόνιων στρεβλώσεων που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Οι μειώσεις στις εγγυημένες τιμές απόδοσης και η αναστολή χορήγησης αδειών για νέα φωτοβολταϊκά που εφαρμόστηκαν από τον περασμένο Αύγουστο καθώς και η πρόσφατη επιβολή έκτακτης εισφοράς ορισμένου χρόνου, έχουν επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους διάφορους φορείς των ΑΠΕ δημιουργώντας έντονη δυσπιστία.
Η επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμό με τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιουργεί την αναγκαιότητα να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να επέλθει σταθεροποίηση της αγοράς της ενέργειας, αποκατάσταση της ομαλότητας στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας, καθώς και αξιοπιστία για νέες επενδύσεις».

Παρά το δυσχερές κλίμα, ο Όμιλος εταιρειών Solar Cells Hellas παραμένει πιστός στον πρωταρχικό του στόχο, συνεχίζοντας να επενδύει στον κλάδο, έχοντας στην ιδιοκτησία του ήδη μια σειρά από ΦΒ πάρκα συνολικής ισχύος άνω των 20MW.  
Στα προσεχή σχέδια του Ομίλου είναι η ολοκλήρωση κατασκευών φωτοβολταϊκών πάρκων άνω των 22MW μέχρι τον Απρίλιο του 2013, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει 300MW φωτοβολταϊκών στην Ελληνική επικράτεια. 
SOLAR CELLS HELLAS GROUP 

Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 64 & Πρεμετής, Τ.Κ. 151 25 Μαρούσι, Τηλ.: 210 9595159, Fax: 210 9537618, E-mail: [email protected], URL: www.schellas.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ