IHS: Συνεχόμενη πτώση τιμών στα φωτοβολταϊκά

Διαβάστηκε από 1225 αναγνώστες -

Η αναλυτής παγκόσμιων φωτοβολταϊκών αγορών, HIS iSupply, στην τελευταία της εκτίμηση για συνεχιζόμενη πτώση των τιμών των ηλιακών προϊόντων, εμμένει στη θέση της, παρά την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

 

Σύμφωνα με την IHS, οι εγκαταστάτες στις αναδυόμενες αγορές, απαιτούν συνεχώς χαμηλότερες τιμές από τους κύριους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών, ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσής τους. Ο αναλυτής Glenn Gu, λέει ότι η μέση τιμή ανά watt του κρυσταλλικού πυριτίου θα συνεχίσει να μειώνεται, μεταξύ 2 και 5 τοις εκατό και για τον Ιανουάριο του 2013.

Ο Gu, ανώτερος αναλυτής για τα φωτοβολταϊκά στην IHS iSuppli, αποκάλυψε, επίσης, τον ηγετικό ρόλο που εξακολουθεί να παίζει η Γερμανία στην παγκόσμια αγορά, τοποθετώντας την ευθύνη της παγκόσμιας μείωσης των τιμών, που παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο του 2012, σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της ζήτησης στη χώρα.

«Η ευρωπαϊκή ζήτηση για φωτοβολταϊκές μονάδες έπεσε, από τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω των εξελίξεων της παραγωγής ηλιακού ηλεκτρικού ρεύματος στη Γερμανία», δήλωσε ο Gu. «Μετά την αύξηση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων το Σεπτέμβριο, η γερμανική αγορά ηλιακής ενέργειας επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο. Σε συνδυασμό με τις αποδυναμωμένες συνθήκες σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία, η επιβράδυνση της Γερμανίας είχε σημαντικές επιπτώσεις στη ζήτηση μονάδων και στις τιμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ