Φωτοβολταϊκά: αναβάθμιση και διαφορετικότητα εξοπλισμού το κλειδί για την επιβίωση των κατασκευαστών

Διαβάστηκε από 1119 αναγνώστες -

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Lux Research, το κλειδί για την επιβίωση των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών, είναι η διαφορετικότητα των προϊόντων και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

 
Η τελευταία έκθεση της Lux Research εξερεύνησε τις δυνατότητες ανάκαμψης των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών μονάδων, οι οποίο φαίνεται να «υποφέρουν» από την υπερπαραγωγή. 

Όπως επισημαίνει η έκθεση, "Ο εξοπλισμός παραγωγής είναι η ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών." Ωστόσο, οι πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους των προμηθευτών έχουν συρρικνωθεί.

Ο συγγραφέας της έκθεσης, Fatima Toor, λέει ότι παρά τα χαμηλά ποσοστά παγκόσμιας χρηστικότητας της παραγωγικής ικανότητας για το 2012 - 55% για τις μονάδες κρυσταλλικού πυριτίου (Si-x) , 70% για τις μονάδες τελλουριούχου κάδμιου (CdTe), και 80% για τις μονάδες CIGS - υπάρχουν μια σειρά από ευκαιρίες για τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκού εξοπλισμού να παραμείνουν βιώσιμοι.

Η διαφοροποίηση των προϊόντων είναι το κλειδί, εξακολουθεί ο Toor, ο οποίος πιστεύει ότι οι κατασκευαστές των wafer πολυπυριτίου, κυττάρων και μονάδων με ανεκμετάλλευτη παραγωγική ικανότητα, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης εξοπλισμού, προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό.

«Αυτοί που είναι αδρανείς, ενώ ο εξοπλισμός τους παραμείνει ανενεργός, σφραγίζουν τη μοίρα τους», δηλώνει, προσθέτοντας, «Οι αναβαθμίσεις θα επιτρέψεουν την μακροπρόθεσμη επιβίωση των βασικών κατασκευαστών της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών, δεδομένου ότι θα είναι σε θέση να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους από τις συνήθεις προσφορές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ