Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος είναι… μεταδοτική!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από τo πανεπιστήμιo της Νέας Υόρκης και το Γέιλ, έδειξε ότι υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, όταν κάποιος στην περιοχή διαθέτει ήδη κάποιο φωτοβολταϊκό σύστημα.

 
Η συγκεκριμένη μελέτη έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2001 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στην περιοχή της Καλιφόρνια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι «επόμενοι» εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι αυτοί που είδαν από κάποιο γείτονά τους ένα ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα.  

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό να εγκατασταθούν 10 νέα συστήματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι μόλις 7,8 %, από τη στιγμή όμως που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε μια περιοχή φωτοβολταϊκά συστήμα, τότε το ποσοστό για επιπλέον 10 υποψήφιους αγοραστές είναι 54%.

Η έρευνα έδειξε ξεκάθαρα τη σημαντικότητα της οπτικής επαφής και της «συζήτησης». Όταν λοιπόν κάποιος δει το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα στο γείτονά του και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την οικονομία που κάνει το συγκεκριμένο σύστημα, είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει την επιλογή του στο να αγοράσει και ο ίδιος ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. Επίσης, υπάρχουν και κάτοικοι που δεν θέλουν να «υποσκιάζονται» από τις προχωρημένες τεχνολογικές ιδέες των γειτόνων τους με αποτέλεσμα να ακολουθούν και αυτοί το παράδειγμά τους. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ