Η MARTIFER SOLAR HELLAS ολοκλήρωσε φωτοβολταϊκό πάρκο 1.5 ΜWp

Διαβάστηκε από 1622 αναγνώστες -

Η Martifer Solar Hellas (MTSH) έχει ολοκληρώσει την κατασκευή, φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1,5 MWp στη θέση Απάθεια Βραχάκι, Δ. Τροιζηνίας.

 
Το έργο είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Αλάσια Αναπτυξιακή Α.Ε. και βρίσκεται τοποθετημένο σε μια έκταση περίπου 45.0000 τ.μ. Η ετήσια παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 2.2 GWh ήτοι όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 500 νοικοκυριά.

Η οριστική σύνδεση του φωτοβολταϊκού πάρκου με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και προβλέπεται ότι θα εξοικονομεί  1.915 τόνους CO2 ετησίως.

Η MTSH ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την προμήθεια των υλικών και την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού πάρκου. Οι εργασίες κατασκευής ολοκληρώθηκαν σε διάστημα λιγότερο των 2,5 μηνών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευάστηκε σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο με κλίση εδάφους μεγαλύτερη των 30 μοιρών που το καθιστά, από πλευράς σχεδιασμού και υλοποίησης, ένα από τα δυσκολότερα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Στο Φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετήθηκαν Φωτοβολταϊκές γεννήτριες πολυκρυσταλικού πυριτίου, μετατροπείς στοιχειοσειράς και μεταλλικές βάσεις χάλυβα και αλουμινίου.

Ο κ. Σπύρος Κόπολας, πρόεδρος του Δ.Σ. της Martifer Solar Hellas δήλωσε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας και εγγυήσεων καλύπτοντας τα πάντα, από το σχεδιασμό του Φωτοβολταϊκού πάρκου μέχρι την υλοποίησή αλλά και τη συντήρηση του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Σε μία περίοδο στην οποία οι επενδυτές είναι, ολοένα και επιφυλακτικότεροι στην επιλογή εταιρείας/συνεργάτη για την υλοποίηση των έργων τους, η Martifer Solar Hellas συνεχίζει να προσφέρει στην ανάπτυξη της Φ/Β αγοράς στην Ελλάδα σε μια περίοδο ομολογουμένως δύσκολη για τη χώρα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ